Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Podivné vysvětlení Hingisové: Co říká o úderu, kterým zranila Hlaváčkovou?

Autor: pan

Jediným úderem vzala Hlaváčkové téměř vše. Martina Hingisová trefila během semifinálového utkání olympijského turnaje v Riu českou tenistku z bezprostřední blízkosti volejem přímo do oka. Zažehnala tak nejen mečbol, který pár Hlaváčková, Hradecká měl, ale postarala se i o to, že otřesená plzeňská rodačka neměla sílu v plné formě dohrát nejen zápas proti Švýcarkám, ale ani následný duel o třetí místo. Legendární tenistka si však ze zranění soupeřky příliš těžkou hlavu nedělala.

Otřesená, vyčerpaná, bez medaile a s nepříjemnou zkušeností, na kterou jen tak nezapomene. S těmito pocity opouštěla olympijský turnaj česká tenistka Andrea Hlaváčková. Navíc třicetiletá hráčka stále neví, jestli nebude muset kvůli nastřelenému oku podstoupit operaci.

„Já doufám, že na žádnou nedojde. Letím domů a musím na spoustu vyšetření. Lékaři odsud mě budou doporučovat dalším v Česku. Na operaci však rozhodně nechci,“ reagovala Hlaváčková po prohraném zápase o třetí místo s dalším českým párem Strýcová, Šafářová, do kterého navzdory lékařům nastoupila.

"Doporučili jsme ji v principu nehrát. Konzultovali jsme to s lékaři na klinice a místní chirurg říkal, že by doporučoval klidový režim. Konzervativní léčení je možné, ale během jednoho týdne se ukáže, jak se to vyvine. Vzhledem k té informaci jsme také doporučovali, aby nehrála, ale ona řekla, že to zkusí. V tréninku jí nic nevadilo, ale počítal jsem s tím, že plný výkon nemůže podat," řekl lékař Vlastimil Voráček, který se o českou tenistku staral.

Hlavně abych nevychladla

To Martina Hingisová si ze zranění soupeřky příliš starostí nedělala. Během ošetřování Hlaváčkové ji mnohem více než stav Češky zajímala doba, která zbývá do konce ošetření. Ani ne tak ze zájmu o zdraví Hlaváčkové, jako spíš o to, aby na lavičce nevychladla.

"Nebudu jí to nikdy vyčítat, ale její reakce poté nebyla příjemná. Myslím, že by se neměla starat o to, jestli mám dostávat medical time. Možná se mohla přijít zeptat, jestli jsem v pohodě. Jsme mimo kurt kamarádky a musím říct, že mě zklamala. Hlavní rozhodčí  řekla, že musela Hingisové dokonce oznamovat, kdy začíná a končí medical time, aby nevystydla.“

Hlaváčková: Rána do oka? Hingisová mi psala, je ráda, že má velkou ránu
Video se připravuje ...

Rodačka z Košic velmi zajímavě vysvětlila i samotný úder, kterým Hlaváčkovou zranila. "Bylo to na mečbol, v ten moment už jsme neměly co ztratit. Hrála jsem ho skoro se zavřenýma očima. Prostě jsem to napálila," vysvětlovala pro švýcarská média Hingisová.

Navíc ani její bezprostřední reakce nebyla příliš vřelá. Hlaváčkové se sice ihned po úderu zvednutou rukou omluvila, tím však její zájem končil. Zatímco stříbrná medailistka z Londýna byla v péči lékařů, Hingisová se s úsměvem bavila se svojí  parťačkou Baczinskou na lavičce.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Ještě větší rozpaky však bývalá světová jednička vyvolala svoji "omluvnou" sms zprávou, kterou Hlaváčkové zaslala. "Napsala mi, že je ráda, že má velkou ránu! A že doufá, že budu brzo zpátky...,"vysvětlila s hořkým pousmáním Češka.

Martina Hingisová si v neděli spolu s Timeou Baczinskou zahrála o olympijské zlato proti páru Vesninová, Makarovová, olympijský triumf však nakonec po vítězství dvakrát 6:4 slavily ruské tenistky.

Parťačka Andrey Hlaváčkové Lucie Hradecká však z Ria bez medaile neodjede. V boji o třetí místo ve smíšené čtyřhře porazila po boku Radka Štěpánka indický pár Mirzaová, Bopanna 6:1, 7:5.