Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Sprinter Gay poprvé o zdrcující zprávě. Chce, aby smrt dcery (†15) měla smysl

Autor: ija

Sprinter Tyson Gay poprvé od tragické smrti dcery Trinity (15) promluvil. V dojemném proslovu na pohřbu nadějné atletky i na sociálních sítích řekl, že věří, že neštěstí jedné mladé dívky probudí všechny lidi v jeho rodném Lexingtonu, a že udělá všechno pro to, aby se už nikdy nic tak hrozného nemohlo stát. 

„Minulou neděli ráno mě probudila ta nejhorší možná zpráva, jakou může rodič dostat,“ napsal Gay na svém twitterovém účtu. „Smrt mé dcery, která se stala nevinnou náhodnou obětí střelby, je pro mě zničující, ale jsem odhodlaný udělat všechno pro to, aby nebyla zbytečná. Musíme se spojit jako komunita, chránit jeden druhého, naučit děti řešit konflikty a ukázat jim cestu, jak vést dobrý život. Takovou cestou šla i Trinity,“ napsal otec o své dceři, která chodila do stejné střední školy, jako kdysi on, měla v plánu stát se lékařkou a byla velkým příslibem americké atletiky.

„V příštích týdnech začnu zjišťovat možnosti, jak pomáhat mladým lidem, být jim mentorem a podporovat je. Aby duch Trinity žil dál i po tom, co se s ní tento víkend rozloučíme.“

Na pohřbu Trinity Gayové se sešlo víc než tisíc lidí. „Budu potřebovat pomoc každého, od starosty přes policisty a každého z vás, abychom něco změnili,“ vyzýval k pomoci legendární sprinter.

Dcera trojnásobného mistra světa Tysona Gaye Trinity podlehla střelným zraněním, které utrpěla, když s partou kamarádů vycházeli z restaurace. Podle všeho se stala obětí vyřizování účtů mezi místními gangy. V souvislosti s její smrtí byli zatčeni tři muži.

Sprinter Tyson Gay a matka jeho dcery Shoshana Boydová.
Sprinter Tyson Gay a matka jeho dcery Shoshana Boydová.