26. září 2016 • 11:43

Smůla! Americký sprinter Gay v bobech na olympiádu nepojede

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký sprinter Tyson Gay nebude závodit v bobech na zimních olympijských hrách 2018. Gay sice odletěl do Calgary, kde se měl zúčastnit šampionátu v tlačení bobů. Nakonec ale nezávodil, čímž přišel o šanci dostat se do olympijského týmu.



„Gay netlačil bob víckrát než desetkrát. Po schůzce s trenérským týmem bylo rozhodnuto, že je v Gayově nejlepším zájmu, aby se učil a na závody se díval,“ uvedlo vedení amerického týmu.

Gaye k myšlence vyzkoušet boby ponoukl další americký sprinter Ryan Bailey, který na americkém šampionátu v Calgary skončil druhý o dvě setiny za lídrem týmu Evanem Weinstockem.

„S Tysonem se skvěle pracuje a bere to velmi vážně. Chce se učit a každý den se snaží o našem sportu zjistit víc,“ uvedl Mike Kohn, asistent trenéra amerického týmu. „Je tu jen pár dní. Náš sport je těžký a potřebuje čas. Jsme rádi, že tu Tyson je a doufáme, že se nám podaří k bobům přitáhnout i další atlety.“

Gayova šance startovat na olympijských hrách 2018 v korejském Pchjongčchangu je nicméně pryč, protože start na víkendovém šampionátu v Calgary byl podmínkou k zařazení do týmu.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud