Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hrůzný pád na hlavu! Slavná gymnastka se přizabila v Cirque du Soleil

Autor: bko

Místo povznášejících zážitků odcházeli diváci z představení slavného Cirque du Soleil v australském Brisbane pořádně vyděšení. V neděli tam totiž byli svědky ošklivého pádu jedné z vystupujících – bývalé skvělé gymnastiky Lisy Skinnerové, shodou okolností také rodačky z nedalekého Clear Mountain. Trojnásobná olympionička spadla zhruba ze šesti metrů přímo na hlavu a utrpěla středně těžká zranění.

„Byl to děsivý zvuk, doslova hrůzostrašný. V plné rychlosti, prásk, přímo na obličej,“ popsal hrozivý pád Lisy Skinnerové jeden z diváků. Bývalá gymnastka, která byla první Australankou, která se v individuální disciplíně dostala do finále olympijských her, vystupuje jako akrobatka v nejslavnější současné cirkusové show od roku 2010.

Bývalá gymnastka Lisa Skinnerová vystupovala v Cirque du Soleil na visutých kruzích
Bývalá gymnastka Lisa Skinnerová vystupovala v Cirque du Soleil na visutých kruzích

Teď ale měla volno a v představení Kooza vzala záskok ve výstupu na visutých kruzích. A hned v jejím prvním vystoupení to v neděli špatně dopadlo. Když se Skinnerová střemhlav vrhla vstříc jedné obruči, nezvládla se v ní zachytit za boky, nechytila se nakonec ani rukama a spadla z výšky přímo na hlavu.

Někteří diváci si chvíli mysleli, že mohlo jít o součást show, ale vyděšená reakce pořadatelů je rychle vyvedla z omylu. Oblíbená sportovkyně byla urychleně převezena do nemocnice, kde vyšetření odhalilo zlomeninu krčního obratle a ruky a čeká ji minimálně tříměsíční léčba. Její matka alespoň vzkázala, že může hýbat rukama i nohama a věří, že se opět vrátí do slavného šapitó.