Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Kvitová může na pachateli vysoudit desítky milionů! O kolik kvůli zranění přijde?

Autor: Petr Žaloudek

Tohle loupežné přepadení může hledaného lotra přijít pěkně draho. Pokud by se s ním Petra Kvitová (26) chtěla soudit, hrozí mu, že kromě basy bude muset zaplatit i milionové odškodné.

Půl roku bez tenisu. To je verdikt lékařů nad zraněnou rukou Petry Kvitové, kterou v jejím bytě při přepadení pořezal dosud neznámý pachatel. Pro českou tenistku to znamená, že jí kvůli neúčasti na turnajích vypadnou příjmy v řádu desítek milionů korun.

Tučné zisky

V průměru posledních šesti sezon to dělá skoro 40 milionů, bez kterých se Petra bude muset obejít. Nejvíce vydělala v roce 2014, kdy si během šesti měsíců přišla na 58,5 milionu korun. A i když se jí letos zrovna dvakrát nedařilo, přesto během půl roku vyhrála na prémiích 32,4 milionu.

Je tu navíc i jeden teoretický předpoklad, který mohl Kvitové zajistit tučný ročník 2017. Každý třetí rok totiž vyhrává grandslam ve Wimbledonu a po letech 2011 a 2014 to připadá právě na nadcházející sezonu. Jenže teď je start na její oblíbené trávě prakticky vyloučen.

Pokud se policii podaří útočníka dopadnout, Kvitová ho však může žalovat o ušlý zisk. Důkazní břemeno je v tomto případě na žalující straně, nicméně u soudu by zřejmě nebyl problém dokázat, že tenistka přišla pořezáním o miliony.

Podle informací Blesku však o takovém procesu lidé z okolí Petry zatím neuvažují. Těžko si lze totiž představit, že by lupič z vězení někdy takovou sumu dokázal aspoň zčásti splatit.

Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku, kde operovali pořezanou ruku Petře Kvitové
Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku, kde operovali pořezanou ruku Petře Kvitové

Čeští sportovci podporují Kvitovou: Petro, ty to dáš! Držíme palce
Video se připravuje ...