Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kdo všechno slavil MDŽ? Berdych s kyticí, malý Krpálek, zlobivá Wozniacká, Tipsarevič na kapačkách

Autor: ija

Pak že je MDŽ zprofanovaný svátek! Tomáš Berdych si to rozhodně nemyslí a své manželce Ester přinesl krásnou kytku, modelka se s ní pochlubila na Instagramu. Český tenista nebyl jediný, kdo Mezinárodní den žen slavil.

Na své drahé si vzpomněli třeba basketbalista LeBron James nebo hvězda amerického fotbalu Tom Brady. Srbský tenista Janko Tipsarevič to pojal netradičně, svou krásnou ženu vzal na „romantickou večeři s infuzí“ do nemocnice. A slavily i ženy samotné, lyžařka Lindsey Vonnová, tenistka Andrea Hlaváčková nebo manželka olympijského vítěze v judu Lukáše Krpálka Eva.

Nedávný hrdina Super Bowlu Tom Brady zveřejnil společnou fotografii všech důležitých žen jeho života.“Všechno nejlepší k MDŽ. Jsem strašně šťastný, že mám tenhle neuvěřitelný podpůrný tým. Díky za všechno manželce Giselle, mamince, sestrám, neteřím i mojí malé holčičce. Díky vám všem, které přinášíte do mého života lásku a radost,“ napsal. Le Bron James popřál všem ženám „díky kterým je sport skvělá věc“, a přidal řádku ženských jmen.

Ester Berdych Sátorová se pochlubila kyticí, kterou dostala od manžela Tomáše k MDŽ.Foto Instagram

Zvlášť aktivní byly na MDŽ tenistky. „Jsem šťastná, že tento ten můžu slavit. Klobouk dolů před všemi, co boří bariéry,“ napsala Serena Williamsová s fotografií, na níž drží ceduli s nápisem „Síla nemá nic společného s pohlavím.“

Dánská kráska Caroline Wozniacká to pojala rozpustile za pomocí sloganu, který by se dal přeložit jako: Měj styl, buď zdravě drzá a trochu zlobivá. Andrea Hlaváčková popřála krásný den všem ženám, které ji sledují na Instagramu. „Podle statistik vás mám dvakrát méně než chlapů, tak ať vás časem přibude,“ zadoufala.

Ruská dopingová hříšnice Maria Šarapovová zveřejnila fotku z dětství s maminkou. „Pomohla jsi mi vytýčit cestu, po které jdu ve tvých stopách,“ napsala.

Také lyžařka Lindsey Vonnová ukázala fotku, kde je jako malá holčička ve společnosti starší dívky. Fanoušci hned poznali, že jde o předchůdkyni americké sjezdařky Picabo Streetovou. „Ať žije MDŽ a všechny ženy, které nás inspirovaly k tomu, abychom si plnily sny,“ připsala.

K přání všem ženám (a dvojnásob maminkám) se připojila i Eva Krpálková se synem Toníčkem.Foto Instagram

Sjezdařská kolegyně Vonnové Tina Weiratherová postovala pikantní koláž se svým obličejem a přání: "Všechno nejlepší všem silným a nezávislým ženám, které se neberou příliš vážně."

Srbský tenista Janko Tipsarevič doprovodil své přání fotkou z nemocnice. „Na MDŽ jsem vzal svou krásnou ženu na jednu chutnou večeři s infuzí do nemocnice. Poslední dny jsme to oba přeháněli s prací a tohle je cena,“ napsal a přidal hashtqgy „romantická večeře“ a „virus“.

„Královna mého hradu. Muži, respektujte své ženy,“ vyzýval boxer Amir Khan a přidal fotografii, na níž pózuje se svůj půvabnou partnerkou. „Jsme krásné, jsme silné a jsme požehnané. Všechno nejlepší, moje milé ženy,“ přispěla k oslavám manželka fotbalisty Edina Džeka Amra svou fotografií ve vysokém stupni těhotenství.

A žena olympijského vítěze Lukáš e Krpálka Eva popřála rovnou i se synkem. „S Toníčkem přejeme všem ženám. A maminkám dvojnásob.“