Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Český „Rocky“ Konečný na boxerském muzikálu: Dostalo mě to, ale v ringu je to jiný

Autor: ps

To byly časy, když vládnul boxerskému ringu. Na muzikálu Rocky, kam český šampion Lukáš Konečný (38) vyrazil se svojí rodinkou, ho přepadla i trocha nostalgie. „Vcuclo mě to do děje, ale s boxem to nejde srovnávat,“ smál se ústecký borec.

Pomalejší úvod se odehrával ve znamení romantiky. Rocky usiluje o srdce životní lásky Adriany a dělá to klasicky po svém. Tedy ve stylu obouchaného a jednoduššího Amíka. Tyhle momenty rozesmáli celý sál.

Do tuhého začíná jít v momentě, kdy se má amatér Rocky z Philadelphie utkat o pás světového šampiona s profíkem Apollem Creedem. Zrak Lukáše se upírá do ringu. Koutky se mu zvedají pokaždé, když si najde spojitosti s boxem.

„Nejde se nad tím zamýšlet a srovnávat to s realitou. Kdyby ti herci měli proti sobě boxovat doopravdy, nemohlo by to mít žádný scénář. Tomu rozumím,“ líčil po představení dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa.

Herec Peter Pecha se po muzikálovém představení Rocky "utkal" s českou legendou Lukášem Konečným.
Herec Peter Pecha se po muzikálovém představení Rocky "utkal" s českou legendou Lukášem Konečným.

Konečný měl chvilku nahnáno, že bude muset v pražském Kongresovém centru do muzikálového ringu. Nakonec si zhluboka oddychl, stal se s rodinkou jen aktivním účastníkem. A to tak, že se posadil na fiktivní tribunu, kde společně fandili slavnému »Italskému hřebci«.

„Nejlepší na tom je, že jak film, tak i tenhle muzikál, dělají boxu skvělou reklamu. Líbily se mi zpomalený záběry, bylo to skvěle načasovaný, herci měli i dobře namalovanou krev,“ všiml si ústecký radní.

Předposlední aplaus (ten závěrečný diváci uslyší v dnešním představení od 15:00) dojal hosty i herce. „Holky z toho byly naměkko,“ přiznal legendární boxer. „Moc se mi to líbilo, s filmem má muzikál hodně podobného. A role Rockyho byla fakt dobrou imitací,“ dodala jeho nadšená manželka Jarka.