Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jsem jako Mount Everest, tvrdí obr Kličko. Soupeři slibuje pohřeb a nemocnici

Autor: ija

Trénoval v Alpách a přirovnává se k nejvyšší hoře světa. Ukrajinský obr Vladimir Kličko (41) se před soubojem s o generaci mladším Britem Anthonym Joshuou (27) představil jako velký filozof.  Pro mladšího soupeře má hrozivý vzkaz: Nemocnice, pohřeb! A fanouškům slibuje, že uvidí představení s názvem Kličko Reloaded.   

„Promiňte, pokud to bude znít arogantně,“ zahájil Kličko rozhovor před ostře sledovaným zápasem mezi ním a Anthonym Joshuou, který koncem dubna uvidí londýnské Wembley. „Ale jeden příklad: Mount Everest,“ zmínil vrchol světa.

„Nejvyšší hora na světě, je tady už dlouho a dlouho ještě bude. Můžete na ni vylézt v určitém období roku. Dva týdny v dubnu. A když se dostanete na vrchol, můžete si říct: Dobyl jsem Everest,“ vykládal muž, který byl přes deset let neomezeným vládcem těžké váhy.

„Ale pak máte před sebou ještě cestu dolů, protože hora vás může dostat, pokud promeškáte správný čas. Hodně lidí tam zemře. Někteří se dolů dostanou, ale je Everest poražen? Ne! Pořád tam stojí,“ filozofoval Kličko, který se na duel připravoval v rakouských Alpách.

„Mě zdolali jen čtyři soupeři ze 68 soubojů. A tenhle Mount Everest je pořád tady, i když je tady duben a pro někoho šance,“ řekl a vzápětí shrnul, co soupeři hrozí: „Nemocnice, pohřeb…“

Kličko se vrátil i k šokující prohře, kterou mu uštědřil Tyson Fury.  „Porážka neznamená, že jste poražený. Prohrál jsem, ale necítím se tak.  On mě v ten večer neporazil, to já jsem porazil sám sebe. Poražený je tady on, protože znemožnil, abychom si dali odvetu.“

Na otázku, co by vzkázal 90 000 fanouškům, kteří na něj budou ve Wembley čekat, odpověděl: „Uvidíte Kličko Reloaded.“