Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Serena Williamsová má strach o miminko. Úzkostlivě si střeží těhotenské bříško

Autor: pv

Se snoubencem si dopřávají chvíle štěstí v exotickém ráji. Tenistka Serena Williamsová (35) minulý týden oznámila, že je ve 20 týdnu těhotenství a čeká potomka se snoubencem Alexisem Ohanianem (34). Zamilovaný pár si nyní užívá na pláži v Mexiku. Serena, jako správná nastávající matka, chrání na dovolené svůj plod.

Nechce vystavit své dítě zbytečnému riziku. Williamsová si užívá sluníčka v Karibiku, ale miminko před nebezpečnými paprsky chrání. Když chodí po pláži v plavkách, břicho si zakrývá bílou osuškou, aby byl plod v bezpečí.

Williamsová si chrání osuškou plod před slunečními paprsky
Williamsová si chrání osuškou plod před slunečními paprsky

Ultrafialové paprsky totiž snižují hladinu soli kyseliny listové neboli folátu v krvi. Foláty jsou důležité pro správný vývoj páteře a mozku miminka. Proto lékaři těhotným ženám doporučují užívání kyseliny listové jako doplňku stravy a dávat si pozor na dlouhý pobyt na sluníčku.  Nebezpečí hrozí i samotné Sereně.

Během těhotenství se pokožka stává vůči slunečním paprskům citlivější a tím stoupá i riziko spálení. Tenistka se tak skrývala hlavně pod velkým slunečníkem, kde odpočívala se snoubencem pod dozorem hned několika pracovníků hotelového resortu na Playa del Carmen.

„Mé nejdražší dítě, dalo si mi sílu, kterou jsem nevěděla, že mám. Naučilo jsi mě klidu a míru. Nemůžu se dočkat až se s tebou setkám,“ psala na své sociální síti dojatá Serena.