Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vdovec Valach odmítl milionovou nabídku z Ruska: Nechce opustit dvojčátka!

Autor: pv

Mohl zajistit rodinu, ale rozhodl se, být raději svým nejbližším nablízku, protože ho potřebují. Slovenský hokejista Juraj Valach (28) dostal milionovou nabídku z ruské KHL, ale musel by být během roku tisíce kilometrů daleko od svých dvojčátek, které jsou po smrti maminky Simony v péči rodičů Valacha.

Nedávno v rozhovoru pro deník Blesk Valach prozradil, že kdyby vyhrál v loterii, tak okamžitě skončí s hokejem a bude se věnovat svým dvojčátkům Amálce a Jergušovi. Nyní dostal nabídku z KHL, která by pro něj byla finančně velká výhra. Vždyť nejnižší roční platy se v Rusku pohybují od 4 milionů korun.

O předčasně narozené děti hokejisty Juraje Valacha se společně s ním starají jeho rodiče.
O předčasně narozené děti hokejisty Juraje Valacha se společně s ním starají jeho rodiče.

Slovenský obránce však musel říci ne. „Nabídku z KHL jsem odmítl, protože bych děti prakticky celý rok neviděl. Pro děti je domácí prostředí nejdůležitější, a když bude potřeba, tak za nimi budu dojíždět do Zvolena. Je to únavné, ale stojí to za to,“ řekl Valach deníku Nový Čas.

Zároveň i prozradil, že tento týden se nejspíše rozhodne o jeho hokejové budoucnosti. „Ve hře jsou kluby z Čech. Nemohu vyloučit, že budu pokračovat v Chomutově,“ tvrdí nejlepší obránce sezony Tipsport extraligy.

Třinec - Chomutov: Valach propálil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...