Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jágr není takový dříč, jak se říká, tvrdí Jelínek. Plíšková má podle něho na víc

Autor: pv

Zbořil jeden velký mýtus. Mentální kouč Marian Jelínek v pořadu Česká ulička Michala Hrdličky na Digi TV otevřeně hovořil o svých bývalých i současných klientech. Trenéra proslavila spolupráce s hokejovou ikonou Jaromírem Jágrem a právě u českého útočníka prozradil, jak to doopravdy je s jeho extrémními tréninky.

Když odflákne trénink, maká v noci

Většina lidí si myslí, jak Jaromír Jágr tvrdě dře, aby patřil i v pětačtyřiceti letech stále do nejlepší hokejové soutěže světa – NHL. „Gloriola kolem jeho trénování je nadsazená. Pravdou zůstává, že noční tréninky byly už i za mě, když jsme spolupracovali. Párkrát mě vzbudil v jednu hodinu v noci a šlo se trénovat. Bylo to kvůli tomu, že třeba cítil, že dopoledne odfláknul trénink. Říká se, že Jarda Jágr je tak dobrý kvůli tomu, jak extrémně dře. Myslím si, že plno hokejistů pracuje ještě více než on,“ prozradil Jelínek.

S Karolínou Plíškovou jsem nespokojený

Uznávaný mentální kouč si před několika měsíci vzal do parády i současnou světovou tenisovou jedničku Karolínu Plíškovou. U ní však vidí ještě jisté rezervy. „Myslím si, že progres tu je, ale když budu hodně upřímný, tak jsem i nespokojený. Pořád tam vidím velké množství možné práce, která by mohla pomoct tomu, aby se Kája dostala dlouhodobě na ten vrchol tenisového světa,“ upozornil Jelínek.

Celý díl České uličky najdete na DIGI TV zde >>

Lidé se u sebevražd sportovců mýlí

Odborník na mysl se nevyhnul ani smutnému tématu a promluvil o sebevraždách ve sportu. Nedávno nejen Česko šokovala smrt fotbalistů Františka Rajtorala a Davida Bystroně. „Sebevraždy se stávají a lidé si myslí, proč by se měl zabít sportovec. Většinou je to pěkný atletický typ, který je i bohatý. Vždyť nemůže mít žádný problém. To je ta zmýlená, která neplatí…“ řekl Jelínek.

Jelínek: Gloriola kolem Jágrovy dřiny je nadsazená, Plíšková má na víc
Video se připravuje ...

Václav Kadlec v České uličce: Hrát za Spartu od šestnácti? Stouplo mi to do hlavy
Video se připravuje ...

Plíšková: Sestra na turnajích? Rozhodně plus, cítím se s ní jako doma
Video se připravuje ...