Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ženy sparťanských »Italů« vzaly děti na fotbal, slyšely nadávky: Mami, proč?

Autor: om

Chlapi, jsme s vámi v dobrém i ve zlém, jako by chtěly říct dvě maminky, s nimi dvě načesané holčičky a okatý blonďáček. Drahé polovičky trenéra Stramaccioniho a záložníka Biabianyho vyrazily na Spartu, ta zvítězila 2:0 nad Karvinou, Letnou přesto několikrát zněl nenávistný pokřik „Italiano bastardo!“

Dámy sice místní řečí nevládnou, ale tohle bylo pro uši cizinců.  Dalile Stramaccioni musel přeběhnout mráz po zádech, když se její Andrea v týdnu vydal na debatu s ultras. A při zápasu ji naopak zahřály chvíle, kdy se podstatná část hlediště postavila za jejího manžela a zlostný pokřik adresovaný trenéru přepískala.

Nevole mezi vůdcem Sparty a nejhlasitější skupinou fans zůstala. Místo povzbuzování nadávali. Dali si záležet a dokonce ani gól Rosického neslavili. „Kotel ven!“ reagoval stadion na postoj skalních fanoušků.

Biabianiho manželka Sara vyvedla obě dcerky, další nosí pod srdcem. On je sice Francouz, ona Brazilka, ale jelikož spolu žili léta v Itálii, tahle řeč je u nich doma nejpoužívanější. Jen ten letenský slovník… „Mami, proč?“ mohla se maximálně zeptat starší dcerka Kelis (5). Copak asi uslyší v neděli při derby v Edenu?

Na Letné sledovala dění Sparty i žena kouče Stramaccioniho.
Na Letné sledovala dění Sparty i žena kouče Stramaccioniho.