Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Olympijská vítězka Knapková Topinková: Z Mirky je čerstvá maminka!

Autor: ps

Dlouho si přála mít rodinu, ale první plány na miminko překazily olympijské hry. Veslařka Mirka Knapková Topinková (36) se ale přeci jen dočkala! Ve středu přivedla na svět dceru Adélku.

Uprostřed týdne po čtvrté hodině rodině odpolední se nejbližším přátelům úspěšné české veslařky rozzvonily telefony. „Ahoj, jmenuji se Adélka, narodila jsem se v 15:40, vážím 3,5 kilogramů a měřím 50 centimetrů,“ asi tak mohla znít první zpráva o holčičce, která u čerstvé maminky poprvé otevřela očíčka.

„Dlouho jsem toužila po rodině. Každá sportovkyně to většinou plánuje podle olympijských cyklů. Já se vdávala na konci roku 2015 a už tehdy jsme o miminku uvažovali, ale ještě jsme se podřídili olympiádě,“ prozradila pro iDnes.cz Knapková vůbec první těhulkovské plány.

Jenže jelo se do Ria. Mirka obhajovala titul z Londýna, ale i kvůli špatným podmínkám na kanálu nepostoupila do finále skifu. Zavládlo zklamání. Hned po Hrách ovšem měla jasno. Oznámila, že se na další velkou akci nechystá, dostala přednost rodina.

Vybavila pokojíček, nakoupila dupačky. Bylo jasné, že »zabojuje« na jiné frontě. „Teď se těším na všechny ty radosti kolem, i když nevím, co všechno to bude obnášet. Ale mám spoustu kamarádek, které mají děti a znám i jejich příhody s malými,“ těšila se na novou životní roli.

Tak maminko, přejme hodně zdraví a ať jde všechno podle plánu!

Skifařce Mirce Topinkové Knapkové se narodila holčička. Jmenuje se Adélka, váží 3,5 kilogramů a měří 50 centimetrů.
Skifařce Mirce Topinkové Knapkové se narodila holčička. Jmenuje se Adélka, váží 3,5 kilogramů a měří 50 centimetrů.