Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gretzky prozradil, proč nehrál tak dlouho jako Jágr. Českou hvězdu za to obdivuje!

Autor: sjs

Je nejproduktivnějším hráčem historie NHL a navždy asi už i bude. Útočník Wayne Gretzky si během kariéry připsal 2857 bodů za 894 branek a 1963 asistencí. Druhý Jaromír Jágr má dohromady 1914 bodů a to hrál NHL ještě loni ve 45 letech. Kanaďan skončil ve 38 a prozradil, proč nehrál tak dlouho, jako právě Jágr.

V NHL odehrál dlouhých 20 sezon a s profesionálním hokejem se rozloučil v roce 1999 v dresu bohatého klubu New York Rangers. Od majitele dostal šek na milion dolarů, aby si svůj úmysl skončit rozmyslel. Gretzky se ale nakonec nenechal přesvědčit.

„Jako profesionální sportovec tomu musíte s přibývajícím věkem obětovat stále více času a oddanosti bez ohledu na to, jak jste dobří. Už jsem neměl energii a to ani fyzickou, ani psychickou, abych denně trénoval čtyři hodiny šest dní v týdnu, abych se připravil na další přípravný kemp,“ napsal ve své knize Hokejové příběhy Gretzky.

V publikaci tvrdí, že by byl schopný hrát klidně do 48 let, ale už nebyl schopný trénovat. „Předsezónní příprava je důvod, proč pořád hraje Jaromír Jágr, a proč Gordie Howe hrál až do dvaapadesáti,“ upozornila slavná hokejová legenda.

Při Gretzkyho rozlučce po zápase, který Jágr rozhodl v prodloužení
Při Gretzkyho rozlučce po zápase, který Jágr rozhodl v prodloužení