Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Federer má za ženu Slovenku, ale na rozdíl od Česka tam nebyl: Stydím se!

Autor: pv

Kdo by to řekl. Tenisová legenda Roger Federer už 17 let žije se svou slovenskou manželkou Mirkou, ale v její rodné zemi ještě nikdy nebyl! V Česku už byl třikrát, ale k východním sousedům ho to zřejmě moc netáhne.

V Praze Federer nedávno hrál na premiérové akci tenisových hvězd – Laver Cupu a byla to už jeho třetí návštěva české metropole.

„Moc často sem bohužel nejezdím. Hrál jsem tady před pár lety Davis Cup, v únoru jsem tady byl propagovat Laver Cup a teď jsem u vás byl a společně s týmem Evropy ho vyhrál,“ prozradil Federer v rozhovoru pro magazín Proč ne?! Následně překvapil, když prozradil, že ještě nikdy nebyl na Slovensku, přestože jeho žena odtamtud pochází.

Mirka s dětmi pravidelně sleduje zápasy svého muže
Mirka s dětmi pravidelně sleduje zápasy svého muže

„Já vím, je to strašné. Je to strašné! Já vím. Raději už se o tom nebavme, je to opravdu strašné,“ červenal se jeden z nejlepších tenistů historie.

Do Bratislavy se málem i podíval, ale to mu nakonec zhatili Portugalci. „Jednou to vypadalo, že když Slovensko v Davis Cupu porazí Portugalsko, budeme tam hrát. To byla moje šance. Nakonec ale zvítězili Portugalci,“ smál se Federer a začal se kát. „Ale opravdu tady teď slibuji, že se tam pojedu podívat.“