Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Co tam dělá? Místo biatlonistky Koukalové je na Hrách v Koreji manžel!

Autor: zal

Kdo by to byl před rokem řekl, že zástupcem manželů Koukalových na Hrách v Koreji nebude biatlonistka Gábina (28), ale exbedmintonista Petr (32). Rodinný prapor tu nesl jako bafuňář.

Měla to být její olympiáda. Fenomenální vrchol kariéry biatlonové krásky, boj o poslední chybějící zlato. Jenže osud Koukalové a jejím bolavým lýtkům nepřál, a tak si teď místo pchjongčchangské mrazivé střelnice užívá mořských vln.

„Tiše závidím sportovcům to napětí a emoce, které k olympiádě neodmyslitelně patří, a věřím, že se mi poštěstí to v životě ještě alespoň jednou zažít,“ vzkázala v sobotu z dovolené na pláži.

Za teplem každopádně musela odcestovat bez manžela Petra. Ten totiž letěl – a to je paradox paradoxů – tam, kde měla Gabriela excelovat. Na olympiádu do Pchjongčchangu.

Hvězdná biatlonistka Gabriela Koukalová, kterou do Koreji nepustily svalové problémy s lýtky, na svém oficiálním facebookovém profilu popřála ostatním sportovcům hodně štěstí.
Hvězdná biatlonistka Gabriela Koukalová, kterou do Koreji nepustily svalové problémy s lýtky, na svém oficiálním facebookovém profilu popřála ostatním sportovcům hodně štěstí.

Určitě jí to neudělal na truc, protože ač oblečen do národních barev, hostem českého týmu v Koreji nebyl. Koukal přijel na pozvání komise sportovců Světové antidopingové agentury WADA, jejímž je členem. Nicméně když se součástí šestnáctihlavého sboru před dvěma lety stal, jistě nečekal, že ho toto funkcionářské angažmá vzdálí od jeho Gabči zrovna v době olympiády.

Podle informací z českého tábora Petr strávil v Koreji zhruba týden a dnes odletěl domů. Během pobytu zvládl několik dlouhých jednání komise, ale i degustační sondu do místní pálivé kuchyně, kdy se ve videu s někdejším krasobruslařem Tomášem Vernerem ukázal jako opravdový »veltman«. Oproti ještě před rokem zcela jistě plánovanému fandění své Gábině to ale byl smutný náhradní program.

6. den na ZOH: Klacky proti Jandačovi, „komboška“ Samkové a Bolt na běžkách
Video se připravuje ...