16. ledna 2018 • 15:35

Rakouský lékař: Je těžké uvěřit, že má Koukalová jen problémy s lýtky

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gabriela Koukalová bez účasti na olympiádě? V Česku jedna z hlavních zpráv, ohlas má ale rozhodnutí české biatlonistky neodcestovat na Hry do Koreje kvůli zdravotním problémům také v cizině. Pro ruský server sportbox.ru se k nim vyjádřil také rakouský lékař Günther Beck. Bývalý biatlonista, který získal jako člen štafety zlato na MS 1999, vystupuje také při přenosech rakouské televize ÖRF. „Neznám všechny detaily, ale je pro mě těžké uvěřit, že Koukalová má pouze svalové problémy,“ uvedl Beck.



Po měsících nejistoty padlo konečné slovo v pátek. Kvůli problémům s lýtky nenaskočila Koukalová zatím ani do jednoho závodu v této sezoně a nyní už je jasné, že žádný. „Nejsem těhotná. Už jsem slyšela hodně verzí a variant, ale jediný důvod je moje zdraví, a to je všechno,“ vyvracela vítězka ankety Sportovec roku 2017 ve videu na Facebooku, že jsou za jejím rozhodnutím i jiné důvody.

Beck má i tak pochybnosti. Je přesvědčený, že léčba Koukalové by neměla trvat tak dlouho. „Nemám nic společného s českým týmem a neznám podrobnosti o zdravotním stavu Koukalové. Informace mám jen z oficiálních prohlášení. Ale je těžké uvěřit tomu, že léčba takového problému zabere tolik času,“ prohlásil Beck.

Program olympiády: Biatlon na ZOH 2018 »

Vzakz Gabriely Koukalové fanouškům.
Vzakz Gabriely Koukalové fanouškům.

Zarážející je pro něj především fakt, že se Koukalová nepodrobovala léčbě v konkrétním specializovaném zařízení. V jednom sám Beck v rakouském Aspachu pracuje. „Je nutné omezit zátěž a současně ji kombinovat s fyzioterapií, akupunkturou a laserovou terapií. Pokud Gaby chce opravdu vyřešit tento problém, zvu ji do naší kliniky.“

Takovým způsobem by měl podle něj postupovat špičkový sportovec. „Každé lidské tělo se chová jinak a špičkoví sportovci jsou zvláštní kategorie. Tělo má samozřejmě hodně zdrojů, jak se zotavit, ale měly by se aplikovat různé způsoby léčby a ne pouze regenerace a lehký trénink.“

Koukalová už však odhalila, jak bude dál postupovat. „Budu víceméně v Čechách, docházet na kliniku doktora Koláře, kde se budu dávat dohromady,“ popsala, co ji čeká, aby se mohla vrátit k závodění v příští sezoně.

Vše o Gabriele Koukalové najdete ZDE »

Rakouský lékař a bývalý biatlonista Günther Beck promluvil o zdravotním stavu Gabriely KoukalovéFoto twitter.com

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud