Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Takhle vypadá hnízdečko lásky Koukalové: Palác pro Gábinu!

Autor: top

Nové hnízdečko lásky buduje biatlonistka Gabriela Koukalová (28). Korunovaná královna českého sportu si s manželem Petrem Koukalem (28) staví tak trochu královský palác.

Dvojnásobná mistryně světa v pátek potvrdila, že kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům nebude startovat na olympiádě v Koreji a odpískala celou letošní sezonu. Ale jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré. A tohle je radost!

Držitelka devíti křišťálových glóbů bude mít alespoň dostatek času dohlížet na budování honosného sídla. Části základní konstrukce byly hotové už v říjnu, a jak se Blesk přesvědčil, výstavba čile pokračuje i v zimních měsících. Dělníci nyní dodělávají skelet, osadili okna a také už navezli kvanta hlíny na střešní plochu, která bude nejspíš plnit funkci zelené terasy.

Koukalová staví na pozemku o výměře bezmála 3,5 tisíce metrů čtverečních.
Koukalová staví na pozemku o výměře bezmála 3,5 tisíce metrů čtverečních.

Velkolepý dům, jenž bude částečně zapuštěn do horizontu krajiny, roste v Hořovicích u Berouna, odkud pochází manžel Koukalové , bývalý badmintonový reprezentant.

Gábina a Petr zde před dvěma lety, ve stejný rok, co měli svatbu, pořídili rozlehlý pozemek o výměře bezmála 3,5 tisíce metrů čtverečních. Tržní cena jen samotné zasíťované parcely je 6,4 milionu korun! O realizaci projektu ani nemluvě...

Je jasné, že milionové prémie za předpokládané úspěchy v letošní sezoně Světového poháru (v posledních dvou letech měla Koukalová touto dobou vyděláno 2,2 milionu korun) a za olympijské medaile budou v rodinném rozpočtu chybět. Na druhou stranu, za posledních 6 let Gábina vyjezdila jen na odměnách 19 milionů korun a milionové částky jí každoročně přicházejí na konto od řady sponzorů. A to i nyní, kdy nezávodí...

Za dva roky třetí stěhování

Barák roste jako z vody, s velkou pravděpodobností se budou Gabriela Koukalová s manželem Petrem zabydlovat v novém ještě letos. Pokud to klapne, půjde už o jejich třetí stěhování za poslední dva roky!

Nejprve si Koukalovi zútulňovali byt v pražském Motole, který získali k užívání na základě reklamní smlouvy. Už po roce ale za podobných podmínek přesídlili do většího »bejváku« v nízkoenergetickém projektu na rozhraní Košíř a Smíchova, za nímž stojí developer z Finska.

„Bydlení ve skandinávském stylu byla pro nás jasná volba. Já jsem během tréninku často ve Skandinávii, biatlon tam má velkou tradici, z toho prostředí nechci vyjít. Tady mám pocit, že jsem stále někde ve Finsku,“ pochvalovala si Gábina loni v květnu, krátce před nastěhováním.

Teď už má ale plnou hlavu nápadů, jak si s Petrem zařídí vlastní dům v Hořovicích, v jehož okolí není nouze o krásnou přírodu. A kdo ví, možná se v něm napřesrok bude ozývat dětský pláč. Koukalová totiž nedávno nevyloučila, že by si mohla vzhledem k trablům s lýtky a nemožnosti závodit střihnout mateřskou dovolenou. „Lhala bych, kdybych řekla, že mě něco takového čas od času nenapadá,“ uvedla před měsícem pro Sport.

Koukalová v bílé, Ledecká v černé. Komu to na Sportovci roku nejvíce slušelo?
Video se připravuje ...