17. ledna 2018 • 13:35

Překvapivá slovenská nominace na ZOH. Jen 2 hráči z KHL, 14 z extraligy

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští hokejisté už znají výběr pro zimní olympijské hry v Koreji. V sestavě trenéra Craiga Ramsayho je hned čtrnáct hokejistů z české Tipsport extraligy.



Extraligová je například kompletní brankářská trojice. Ján Laco (Sparta) má být jedničkou výběru, jistit jej budou Branislav Konrád z Olomouce a Patrik Rybár z Mountfieldu HK. Nedostalo se tak na Marka Čiliaka z Komety. Překvapením je i to, že chybí zkušený Július Hudáček z Čerepovce.

Také v obraně bude většina zástupců z české ligy. Na soupisce jsou vítkovický Ivan Baranka, hradecký Dominik Graňák, chomutovský Juraj Valach, plzeňský Peter Čerešňák a Marek Ďaloga s Jurajem Mikušem ze Sparty.

V útoku Ramsay společně s generálním manažerem Miroslavem Šatanem vybrali Martina Bakoše (Liberec), Marcela Haščáka (Kometa), Lukáše Cingeľa (Mountfield HK), Andreje Kudrnu (Sparta) a Tomáše Marcinka (Třinec). Kapitánem podle všeho bude zkušený Ladislav Nagy.

Sestava Slovenska pro OH:

Brankáři: Laco (Sparta), Konrád (Olomouc), Rybár (Mountfield HK)

Obránci: Baranka (Vítkovice), Čajkovský (Jekatěrinburg), Graňák (Mountfield HK), Ďaloga (Sparta), Starosta (Trenčín), Valach (Chomutov), Čerešňák (Plzeň), Mikuš (Sparta)

Útočníci: Bakoš (Liberec), Bubela (Bánská Bystrica), Haščák (Kometa), Cingeľ (Mountfield HK), Marcinko (Třinec), Lamper (Slovan Bratislava), Nagy (Košice), Surový (Bánská Bystrica), Kudrna (Sparta), Ölvecký (Trenčín), Krištof, Paulovič (oba Nitra), Sukeľ (Liptovský Mikuláš), Hovorka (Košice).

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud