Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Plekanec se stěhoval bez Vondráčkové a dětí! Mohou za mnou přiletět, ale…

Autor: ps

Nikdy si nedovedl představit, že by v NHL nastoupil za jiné mužstvo než Montreal. Hokejista Tomáš Plekanec (35) tam strávil 15 let, stihl odehrát 981 zápasů, ale těsně před koncem přestupního období byl vyměněn (v neděli) do Toronta. Přestěhoval se tam bez rodiny!

Plekanec už má za sebou první zápas v týmu se znakem Javorových listů na prsou (s Tampou prohráli 3:4 po sn.). Přiznal, že to bylo zvláštní utkání, jeho srdce stále bije v Montrealu. Ve městě, kde vyrůstají jeho děti.

Nechal je tam i s manželkou Lucií Vondráčkovou . Nechtěl je vytrhávat ze zažitého životního koloběhu. „Je to můj domov, kde moje děti mají školku, vstřebávají francouzštinu a mají ji jako svůj první jazyk. Ale jdu do mužstva, které může vyhrát Stanley Cup, což je úchvatné,“ říkal na jednu stranu zklamaný, na druhou nadšený Tomáš. Vždyť se může rvát o nejcennější hokejovou trofej, která mu ve výčtu úspěchů chybí! Má „jen“ stříbro a dva bronzy z mistrovství světa.

Když nebude mít své blízké u sebe, může se více soustředit na hokej. Distanc mezi sebou a rodinou nebere jako překážku. „Je dobré, že to budou mít blízko. Je to hodina letu, takže když bude třeba možnost krátkého volna, mohou za mnou přiletět a uvidíme se,“ zamýšlel se Plekanec.

Ale?! Bude to bez Lucky a synků Matyáše s Adamem na jiném místě v Kanadě ono?

Lucie Vondráčková fandila přímo v hledišti i se synem Matyášem
Lucie Vondráčková fandila přímo v hledišti i se synem Matyášem