26. února 2018 • 19:31

Němec následuje Erata a po ZOH končí v reprezentaci: Tečka, už fakt ne

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Ondřej Němec končí kariéru v české reprezentaci, za kterou hrál naposledy na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Třiatřicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010, který působí v Kometě Brno, to potvrdil pro server hokej.cz. Následoval tak klubového spoluhráče Martina Erata, který vedl tým v Koreji jako kapitán a po neúspěšném duelu o bronz oznámil konec v národním týmu.



"Nechtěl jsem to nikde vytrubovat, ale je pravda, že v nároďáku pokračovat nebudu. Rozhodl jsem se už před olympiádou. Na další akce by měli jezdit mladší kluci," řekl Němec pro hokej.cz.

Němec startoval na šesti světových šampionátech a vedle zlata má ve sbírce i dva bronzy z let 2011 a 2012. Před svou premiérovou olympiádou se vrátil do národního týmu při prosincovém Channel One Cupu poprvé od mistrovství světa v Praze v roce 2015.

Zklamání z nedotaženého útoku na medaili v Koreji podle Němce nehrálo roli. "S mým rozhodováním to nemá nic společného. Olympiáda pro mě byla splněným snem, z hlediska celé kariéry takovou třešničkou na dortu. Už před turnajem jsem však věděl, že tohle bude moje poslední akce," podotkl Němec.

Neproměná šance v zápase s Ruskem mě hodně mrzí, litoval Růžička po příletu
Video se připravuje ...

V reprezentaci sehrál 123 zápasů a připsal si 13 branek. Největším úspěchem pro něj byl triumf na šampionátu v Mannheimu a Kolíně nad Rýnem před osmi lety. "Ale rád budu vzpomínat i na další úspěchy a zážitky - ať už to byly vstřelené góly na šampionátech, neskutečné mistrovství světa v Praze nebo teď naposledy olympiáda v Koreji," řekl Němec.

V extralize má na kontě dva mistrovské tituly s Karlovými Vary z roku 2009 a z loňska s Kometou. "Odteď se budu soustředit jen na rodinu a na brněnskou Kometu. O konci v národním mužstvu jsem uvažoval po Praze 2015. Nějak to vyplynulo, že k tomu ještě nedošlo. Ale věděl jsem, že ten okamžik není daleko," řekl Němec.

"Hrál jsem KHL, v Rusku jsem musel být bez manželky a bez dětí. Staršímu synovi je šest a já byl pořád někde pryč. Teď jsme se vrátili z olympiády, v podstatě hned bude play off. A pak začne příprava na šampionát v Dánsku. Na jednu stranu by to bylo hezké, ale už fakt ne. Tečka," dodal.

Zlato z Koreje je doma! První vteřiny českých olympioniků na letišti v Ruzyni
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud