27. února 2018 • 11:12

Plekanec na nové adrese? Hrál 12 minut. Posune celé Toronto, věští kouč

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL odehrál Tomáš Plekanec 981 zápasů ve "svetru" se znakem Montrealu Canadiens na hrudi. V noci poprvé vyjel na led vystrojen do modrobílých barev Toronta. Zvláštní pohled, ale zvykejme si! Zámořské novináře po utkání s Tampou (3:4 po nájezdech) pochopitelně zajímalo, jak střetnutí v Amelie Areně kladenský odchovanec nasazený do čtvrté brázdy Maple Leafs prožíval.



"Hrálo se mi zvláštně. Pár věcí je jiných, Maple Leafs třeba hrají jiný systém než Canadiens, ale to je normální. Nic komplikovaného, ale budu si muset zvyknout. Chce to pár dnů, pár tréninků, abych si zvykl a cítil se jistěji," rozprávěl Plekanec , který celou dosavadní kariéru v NHL strávil v Montrealu (232 gólů a 373 asistemcí v 981 utkáních).

Svéraz na střídačce Toronta Michael Babcock, který české hokejisty všechno jen ne miluje (v Detroitu dával „sodu“ Jakubu Kindlovi ) dal pro začátek Plekancovi na ledě necelých dvanáct minut (11.38) prostoru. Pětatřicetiletý centr se postavil do středu čtvrtého útoku s Leem Komarovem a Joshem Leivem na křídlech a připsal si jeden záporný bod do statistiky plus/minus.

"Věřím, že jak budou přicházet další zápasy, bude se mi hrát lépe. Budu na ledě jistější. Dnes to nebylo z mé strany nic moc, takové syrové," řekl klubové televizi po porážce Plekanec, který vyprodukoval jednu střelu na branku a vyfasoval dva dvouminutové tresty.

 

Jeho tým je momentálně na tripu, po bodu z areny nejlepšího týmu v NHL (Tampa má 89 bodů a vyhrála poslední čtyři utkání) se hned v úterý v noci představí na Floridě. "S Lightning to určitě nebyl zápas, se kterým bych byl spokojen. Bod je maximum, co jsme mohli získat. Především ve druhé třetině jsme byli pod opravdu velkým tlakem, prohráli jsme ji jen 0:2. Ve třetí periodě už to bylo hodně nahoru dolů, oba týmy trefily tyčku, měly další šance a rozhodlo se v nájezdech," poskytl svůj pohled na věc kouč Babcock a pár pochvalných vět věnoval i Plekancovi.

"Byl dobrý, jsem si jistý, že je schopný posunout celou naší hru dopředu a vylepšit celé Toronto. Dát nám možnost porazit kohokoliv. Ještě ale potřebuje chvilku času na aklimatizaci, proti Floridě bych ho rád vyzkoušel na přesilové hře, vede si skvěle na vhazování, uvidíme," prohlásil Babcock, jehož tým je momentálně druhý ve Východní konferenci a čtvrtý v celé NHL.

Plekanec by měl v Torontu také plnit roli mentora, na soupisce je čtvrtým nejstarším hráčem za Patrickem Marleauem, Dominicem Moorem a bekem Ronem Hainseym. Držitel zlaté medaile z mistrovství světa hráčů do 20 let z roku 2001 tak promluvil také o hvězdném mládí, které v Torontu symbolizují Auston Matthews, William Nylander a Mitchell Marner.

"Jejich dovednosti a tvoření hry jsou neuvěřitelné, jsem z nich nadšený. Těším se na spolupráci s nimi," zakončil povídání Plekanec.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Tampy s Torontem

Tomáš Plekanec s Maple Leafs prohrál na ledě Tampy Bay 3:4 v penaltovém rozstřelu.
Tomáš Plekanec s Maple Leafs prohrál na ledě Tampy Bay 3:4 v penaltovém rozstřelu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud