Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sáblíkovou a Erbanovou rozdělil spor kvůli trenérovi: Konec kamarádství?!

Autor: hoz

Byly kamarádky jako hrom! Rychlobruslařky Martina Sáblíková (31) a Karolína Erbanová (25) spolu trávily hromadu času na ledovém oválu i v soukromí. Teď stojí proti sobě! Rozdělil je spor Karolíny s trenérem Petrem Novákem (70).

Reprezentačního kouče na začátku týdne osočila Erbanová z ponižování. A zároveň ho jmenovala jako důvod ukončení své slušně našlápnuté kariéry.

Na olympiádě v Koreji si Karolína vyjela senzační bronz, to už ale čtyři roky trénovala v Nizozemsku. Její přesun do Beneluxu byl první trhlinou mezi ní a Novákem, ale i kámoškou Sáblíkovou . „Naše vztahy se jejím přesunem narušily, ale nedošlo k tomu, že bychom jí nepřáli úspěch,“ napsala Sáblíková ve středečním prohlášení.

Posledním hřebíčkem byl letošní nucený »útěk« Erbanové k polskému týmu, protože ten v Nizozemsku se rozpadl. „Trenér ponižoval práci mého trenéra a řekl, že jsem pomalá,“ napsala v textu, kterým ukončila rychlobruslařskou kariéru.

Na názory Karolíny zareagoval Novák o pár dnů později. „Její slova o ponižování jsou hodně silná.“ A přišla i ráno od Sáblíkové. „ Možná to bylo v emocích, ale některé věci, které Kája ve svém prohlášení tvrdí, nejsou podle mě úplně fér,“ podotkla.

Možná celý tenhle spor vede k definitivnímu konci jednoho velkého kamarádství…

Martina Sáblíková je z odchodu Karolíny Erbanové hodně zklamaná
Martina Sáblíková je z odchodu Karolíny Erbanové hodně zklamaná