Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dojemný moment! Schumacher zpátky ve Ferrari, matka stála u trati

Autor: mto

Uteklo dvanáct let a čtyři měsíce a Schumacher znovu usedl do monopostu Ferrari. Na testování formule 1 v Bahrajnu otce Michaela vystřídal jeho dvacetiletý syn Mick a byl samozřejmě v záři reflektorů. Může talentovaný pilot jednou jít ve stopách svého slavného otce, který je po nehodě na lyžích v roce 2013 upoután na lůžko?

Mick Schumacher nikdy nezažije, jaké to je pohybovat se v motoristickém světě bez povšimnutí. Jeho jméno bude vždycky způsobovat pozdvižení. Stejně jako o víkendu v Bahrajnu, kde byl v centru dění.

„Jaké to je být takhle viditelný? To je těžká otázka. Tohle ke mně patří, jsem syn svého otce a jsem za to šťastný. Ve formuli byl nejlepší a já k němu vzhlížím," řekl pro BBC.

Zvyk nezvyk, jde zkrátka o něco netradičního, čemu ostatní jezdci nemusí čelit. Enormní tlak, spojený se slavným příjmením a tváří. Mick je na to zvyklý, do života mu dle jeho slov hodně dal právě jeho otec. „Nebýt jeho já bych nebyl tím, kým jsem," zamyslel se.

Když měl Michael Schumacher nehodu na sjezdovce, jeho synovi bylo pouze čtrnáct let. Už měl ale něco naježděno a vůně benzinu byla jím vybraná cesta. Vyrovnat se s následnou obrovskou ztrátou v osobním životě mu pomáhala hlavně matka Corinna a manažerka Sabine Kehmová. Pomocnou ruku ale nabídli i mnozí další.

„Známe se odmalička, chvíli se sice hledal, ale jinak je to vážně odhodlaný chlapec a je neskutečné, jaký se z něj ve formuli 3 stal bojovník," říká Ross Brawn, který býval mezi lety 1997-2006 manažerem italské stáje. „Jeho závodnický vývoj šel za posledních 12 měsíců neskutečně nahoru," chválil dál.

I díky tomu přišla tahle šance. A kdoví, třeba se zase jednou vzpínající se koník propojí se slavným závodnickým jménem. Nechme se překvapit.

Corinna Schumacherová sledovala syna během testů v Bahrajnu
Corinna Schumacherová sledovala syna během testů v Bahrajnu