Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslední záběry Šurala (†28) naživu: Měl letenku, proč nasedl do auta smrti?

Autor: rau, bko

V neděli přišel po dopravní nehodě v Turecku o život fotbalový reprezentant Josef Šural (†28). S dalšími šesti spoluhráči se vracel z ligového utkání v Kayseri domů do 570 km vzdálené Alanye. Proč nasedli do auta smrti, když měli jako ostatní zarezervovanou letenku?

Po nedělním mači proti Kayerisportu (1:1) dostal tým na pondělí volno. Cizinci z klubu Alanyaspor Steven Caulker, Djalma Campos, Wanderson Baiano, Papiss Demba Cisse, Isaac Sackey, Welinton Souza a Josef Šural tedy nelenili a objednali soukromý odvoz.

Z vnitrozemí na pobřeží se vydali po vlastní ose. Proč? Letadlem by s ostatními odletěli až v pondělí. Josef Šural měl navíc na pondělní volno domluvený sraz s dalším českým fotbalistou působícím v Turecku, Ondřejem Čelůstkou.

Poslední záběry Josefa Šurala před jeho tragickou smrtí. S parťáky z týmu si zašel do nákupního centra v Neveshiru
Poslední záběry Josefa Šurala před jeho tragickou smrtí. S parťáky z týmu si zašel do nákupního centra v Neveshiru

S jiným vysvětlením přispěchal tiskový mluvčí klubu, podle kterého si hráči chtěli cestou udělat i něco jako poznávací výlet... „Rozhodli se poznat Turecko. Mezi městy to je velká vzdálenost, takže se chtěli zastavit v některých destinacích, zajít do vyhlášených restaurací,“ citují tiskového mluvčího klubu turecká média.

Ať tak, či tak, posledním místem, kde byli spatřeni, bylo luxusní nákupní centrum v Neveshiru, kde partička fotbalových kumpánů společně objednávala jídlo v jednom ze stánků s rychlým občerstvením. Zachytila je tam průmyslová kamera. Jsou to poslední záběry Šurala naživu.

Podle tiskového prohlášení se záložníkovi pak stala osudnou nehoda cca 2 km od sídla klubu. Jeden z řidičů za jízdy usnul a vjel do příkopu, při nárazu se otevřely boční posuvné dveře a Šural z automobilu vylétl ven. Prudký střet měl fatální následky; mnohačetné fraktury v hlavě, rukou, nohou i hrudníku.

Pacient byl bleskově převezen do nemocnice. Operace ještě proběhla úspěšně. Srdce někdejšího kapitána Sparty se definitivně zastavilo až poté… Na jednotce intenzivní péče.

 

Josef Šural (†28)? Přímý člověk i sparťanský lídr, vzpomínají redaktoři Sportu
Video se připravuje ...