Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Drsný útok na gólmana Sparty v supermarketu: Mluv česky, jinak vypadni!

Autor: krm

Ošklivý zážitek si z běžného nákupu v supermarketu odnesl brankář fotbalové Sparty Florin Nita. V supermarketu na něj podle příspěvku svědka na Facebooku vyjel prodavač. „Říkám ti, když tu chceš žít, budeš mluvit česky!“ měl pokladní prohlašovat směrem k jednatřicetiletému Rumunovi.

O incidentu informoval na svém facebookovém profilu muž, který za Nitou stál ve frontě u pokladny. „Stojím za mladým urostlým klukem. Má plný koš nákupu, dvě basy piv. Všechno skládá na pás. Pokladní na něj: Mluv česky! Bude mluvit česky a chovat se jako my, nebo ať táhne, odkud přišel,“ popsal muž, co v obchodě zažil.

Svědek na Facebooku popsal, jak prodavač v supermarketu urážel brankáře Sparty Florina Nitu
Svědek na Facebooku popsal, jak prodavač v supermarketu urážel brankáře Sparty Florina Nitu

Gólman Sparty prý byl vyveden z míry, nevěděl jak reagovat a jen krčil rameny. „Občanský průkaz,“ začal podle svědka vykřikovat prodavač. „Bude mluvit česky, jinak ať odsud vypadne,“ opakoval pokladní. To už naštvalo i Nitu, který se chtěl začít bránit.

Do sporu se naštěstí vložil muž, který o něm na sociálních sítích informoval, a Nity se zastal. Rumunský reprezentant na něj pak počkal v garážích, opakovaně děkoval a věnoval mu podpisovou kartu. Podle té muž zjistil, že jde o fotbalového brankáře, předtím ho totiž neznal.