Ondřej Škvor
23. května 2019 • 15:53

Verdikt u Baroše disciplinárka odložila, Baník zvažuje protest

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náhradník Milan Baroš opakovaně bouchnul pěstí do lavičky a poškodil ji. To všechno ze vzteku, že Slavia právě proměnila ve finále Mol Cupu proti jeho Baníku přísnou penaltu. Čtvrtý rozhodčí Jiří Houdek na to upozornil hlavní Petra Ardeleanua – a ten ho ze střídačky vyloučil. Jaké to bude mít následky, disciplinární komise na svém čtvrtečním zasedání nerozhodla. Čeká se, zda Baník podá protest, na což má klub čas do pátečního poledne.



Na verdiktu disciplinární komise záleží, zda Baroš v sezoně dohrál. Baník čeká s určitostí ještě jeden zápas, v neděli v Plzni. A pokud se i po něm udrží na pátém místě, prodlouží si sezonu do 1. června, kdy se utká v zápase o Evropskou ligu s jedním z dvojice Mladá Boleslav/Zlín.

Za červenou kartu se automaticky stojí jeden zápas, pokud ovšem disciplinárka nerozhodne jinak. Jedním, nebo druhým směrem. „Hráč Baníku Milan Baroš má díky rozhodnutí na hrací ploše v podobě udělené červené karty automaticky zastavenou závodní činnost. Disciplinární komise však nemohla na dnešním zasedání rozhodnout, protože zástupci klubu sdělili, že vážně zvažují podání protestu, na který mají čas do pátečního poledne. Disciplinární komise je připravena rozhodnout i formou per rollam bezprostředně poté,“ vysvětlil v prohlášení předseda disciplinární komise Richard Baček.

Baroš tedy stále má šanci, že bude úplně omilostněný a stihne i zápas na západě Čech. „Přiznávám, že to pro mě je specifický případ. Opravdu zatím nevím, jak s tím naložíme. Upřímně mi přijde, že to rozhodnutí hlavního sudího bylo přísné,“ uvedl Baček pro iSport ještě před zasedáním komise.

SESTŘIH FINÁLE POHÁRU: Baník - Slavia 0:2. Sešívaní slaví double!
Video se připravuje ...

Rozhodčí byli vůči Barošovi úzkoprsí, stěžoval si trenér Baníku Páník
Video se připravuje ...

Dostat se do Ligy mistrů se Slavií by bylo nejvíc. Uvidíme, co se stane, řekl Souček
Video se připravuje ...

Policie na hřišti byla zbytečná. Ale udělali jsme z nich slalomové tyčky, usmívá se asistent Köstl
Video se připravuje ...

Slávističtí hráči probíhají policejním kordonem na děkovačku s fanoušky
Video se připravuje ...

Policejní zásahová jednotka hned po závěrečném hvizdu finále vtrhává na hrací plochu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud