23. května 2019 • 08:40

Fanoušci Baníku napadli člena týmu VAR. Úder pěstí do hlavy, pak utekli

Autor: krm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní atmosféra, ve které se odehrávalo finále MOL Cupu, utrpěla pořádnou kaňku. Fanoušci ostravského Baníku totiž po porážce svého týmu se Slavií (0:2) napadli člena týmu videorozhodčích Petra Antoníčka. „Došlo k fyzickému napadení – povalení na zem a úderu pěstí do hlavy,“ uvedl do zápisu o utkání hlavní sudí Petr Ardeleanu. Příznivci Slezanů pak z místa utekli.



Souboj o pohárový triumf v Olomouci zvládla lépe Slavia. Nejdřív se trefil z penalty Tomáš Souček, po změně stran definitivně rozhodl Lukáš Masopust. Právě pokutový kop v první půli vyvolal mezi hráči i fanoušky Baníku hodně emocí. Rozhodčí Ardeleanu jej nařídil za souboj Václava Procházky s Michaelem Ngadeem, kvůli poničení lavičky pak dokonce ukázal červenou kartu ostravskému náhradníkovi Milanu Barošovi.

Finálový souboj doprovázela skvělá atmosféra, příznivci obou celků byli slyšet. Ti ostravští si však po zápase pověst pokazili. Ardeleanu do zápisu napsal, že několik z nich napadlo člena týmu videorozhodčích Petra Antoníčka. A jen u nadávek nezůstalo.

Baník - Slavia: Procházka letmo zatáhl Ngadea, Souček proměňuje penaltu! 0:1
Video se připravuje ...

„Při odchodu k automobilu nejprve došlo k slovnímu útoku na tým VAR a následně k fyzickému útoku na Petra Antoníčka. Povalení na zem a úder pěstí do hlavy,“ popsal devětatřicetiletý sudí.

Během několika vteřin sice zasáhli pořadatelé i městská policie, ovšem fanoušci trestu unikli. „Viníci útoku nebyli identifikováni, z místa hned utekli,“ uvedl ve své zprávě Ardeleanu.

Fotbalová asociace ČR, která byla pořadatelem utkání, pozápasový incident odsoudila a uvedla, že do budoucna přijme opatření, aby už se něco takového neopakovalo. "Asociace si uvědomuje, že došlo k chybě v komunikaci mezi sudími a bezpečnostními složkami, které měly zajistit bezpečný odjezd rozhodčích z místa utkání," uvedla v prohlášení.

"Incidentem se bude zabývat také disciplinární komise Ligové fotbalové asociace, do budoucna chce FAČR v tomto směru ještě více apelovat na rozhodčí tak, aby byli při odjezdech ze stadionů maximálně obezřetní a spolupracovali maximálně zodpovědně se všemi bezpečnostními složkami," dodala.

Policie uvedla, že při utkání zadržela muže, který je podezřelý z loupeže. "Byl zadržen osmadvacetiletý muž z Opavska, který po skončení utkání u Androva stadionu fyzicky napadl devětadvacetiletého muže ze Strakonicka. Útočník po napadení odcizil poškozenému červenobílou šálu," informoval ČTK mluvčí policie Libor Hejtman.

Dále policie řešila čtyři přestupky. Jednalo se o neuposlechnutí výzvy, zahalování obličeje, prokazování se neplatným občanským průkazem a přestupek proti občanskému soužití. Dva přestupky vyřešili policisté příkazem na místě," doplnil mluvčí.

Rozhodčí finále MOL Cupu Petr Ardeleanu v zápise o utkání uvedl, že fanoušci Baníku napadli člena týmu VARFoto is.fotbal.cz

Góly

Domácí:

Hosté: 37. T. Souček, 78. Masopust

Sestavy

Domácí: Budinský – Pazdera (46. Granečný), Procházka, Stronati, Šindelář (71. Diop) – Fleišman (C), Fillo, R. Hrubý, Jánoš – Holzer, Kuzmanović (81. O. Šašinka).

Hosté: O. Kolář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – T. Souček, Traoré (55. Král) – Masopust, Hušbauer (74. Olayinka), Zmrhal – Milan Škoda (C) (84. Kúdela).

Náhradníci

Domácí: Laštůvka, Granečný, Diop, Jirásek, Baroš, Šašinka, Mešaninov

Hosté: Coufal, Olayinka, Van Buren, Kúdela, Baluta, Král, Kovář

Karty

Domácí: Baroš (č), Procházka

Hosté: Milan Škoda, Traoré, Masopust, O. Kolář

Rozhodčí

Ardeleanu – Nádvorník, Blažej

Stadion

Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst)

Návštěva

11661 diváků

Slávističtí hráči probíhají policejním kordonem na děkovačku s fanoušky
Video se připravuje ...

Policie na hřišti byla zbytečná. Ale udělali jsme z nich slalomové tyčky, usmívá se asistent Köstl
Video se připravuje ...

Rozhodčí byli vůči Barošovi úzkoprsí, stěžoval si trenér Baníku Páník
Video se připravuje ...

SESTŘIH FINÁLE POHÁRU: Baník - Slavia 0:2. Sešívaní slaví double!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud