Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kauza Krmenčík nekončí? Lejstro, které může přinést zvrat!

Autor: zal

Na vlastní oči viděli, jak z auta plzeňského fotbalisty Michaela Krmenčíka (26), které zbořilo půl ulice, utíká muž. Podle policie ale boural někdo jiný. I proto Blesk včera podal podnět k opětovnému prošetření nehody.

Stalo se to minulé pondělí ve 2:20 ráno. Obyvatele sídliště na pražském Černém Mostě probudila hlasitá rána, a když vyhlédli z okna, uviděli tmavý land rover. „Z vozu ihned po nehodě vyběhl mladý muž,“ řekl Blesku jeden ze svědků.

Jenže když přijela policie, u bouračky už stála Denisa Krmenčík, těhotná třiadvacetiletá manželka reprezentanta.

Nevinný Krmenčík

Jméno Denisy tak figurovalo v záznamu o nehodě v kolonce viník. „Nelíbilo se nám to, byli jsme proto s přítelkyní podávat vysvětlení u policie,“ pravil svědek. Jenže ta námitku, kdo způsobil škodu 165 tisíc, asi jen založila do desek. „Vyšetřovatelé zjistili, kdo při nehodě vozidlo skutečně řídil. Třiadvacetiletému řidiči byla v souladu se zákonem udělena finanční sankce v horní hranici sazby,“ uvedl policejní mluvčí Hulan, a zcela tak vyloučil vinu šestadvacetiletého Krmenčíka.

Manželka fotbalisty Plzně Michaela Krmenčíka Denisa
Manželka fotbalisty Plzně Michaela Krmenčíka Denisa

Naštvaní svědci

Pro obyvatele čtvrti, kterou se řítil vůz fotbalisty mimo kontrolu řidiče, jsou takové závěry do nebe volající. I když nikoliv překvapivé.

„Nejsem zklamaný, jsem naštvaný. Vidělo to několik lidí a myslím, že kdyby byla vůle to vyšetřit, dopadlo by to jinak. V případě obyčejného smrtelníka by to určitě šlo, a u člověka s fotbalovým jménem ne?“ ptá se jeden ze svědků. „Doufám, že pan Krmenčík dostal alespoň strach a své jednání nebude v budoucnu opakovat,“ dodává druhý rezignovaně.

Redakce Blesku se však rozhodla, že se s rozpory mezi výpověďmi svědků (jejichž identita je redakci známa) a závěry vyšetřování nelze jen tak smířit.

I proto včera zaslala na Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy podnět k přešetření nehody.

Přečíst si ho můžete i vy:

5735925:full:true:true