Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tvrďák Gudas prozradil: Potřetí tátou! Co tým v NHL, to jedno dítě

Autor: Patrik El-Talabáni

Platí u něj jednoduché pravidlo. Co tým v NHL, to dítě. Řízný hokejový bek Radko Gudas (29), kterého čeká stěhování do Washingtonu, potvrdil třetí přírůstek do rodiny. A prozradil, jak se dozvěděl zprávu, že bude muset opustit Philadelphii...

Dcerku Leontýnku mu manželka Bára porodila během angažmá v Tampě, syn Kvído přišel na svět při štaci ve Philadelphii. Odtud však byl před deseti dny vyměněn do Capitals.

"Byli jsme s kluky i manželkou a dětmi »Sekimu« (hokejistovi Jiřímu Sekáčovi ) na svatbě. Ráno jsem měl zprávu od manažera týmu, ať zavolám, až budu moct. Když jsem se vzbudil, měli noc, tak jsem odepsal, ať zavolá potom on. Ozval se a oznámil mi to před obřadem," popisoval Gudas na Voráčkově charitativní akci Hokejky pro kluka Puka, jak přišla nečekaná (a nechtěná) zpráva o přesunu.

Gudasovi nejbližší. Zleva: Maminka Radomíra se svým vnukem Kvídem, manželka Bára s dcerou Leontýnkou a sestra Karolína se svojí dcerou Emily...
Gudasovi nejbližší. Zleva: Maminka Radomíra se svým vnukem Kvídem, manželka Bára s dcerou Leontýnkou a sestra Karolína se svojí dcerou Emily...

"Tak jsem se tam vrátil a jako prvnímu to řekl Kubovi ( Voráčkovi ), pak manželce. Poté se informace objevila na internetu, takže všichni na svatbě za mnou chodili, co si o výměně myslím," dodal reprezentační drsňák, kterému se z Philadelphie moc nechtělo.

Nicméně o jedné věci nepochyboval. "Vím, že se mnou (manželka Barbora) půjde kamkoli, tam problém není. Čekáme teď třetí přírůstek, každé dítě se narodilo na jiném místě. Dcera v Tampě, syn ve Phily a třetí dítě čeká další štace. Na svět má přijít v říjnu," upřesnil Gudas.

Kvůli porodu by se do Washingtonu chtěl přesunout co nejdřív. "Rád bych stěhování stihl v polovině září, ale záleží, jaké budou volné byty a baráky. Ještě nejsem ani v kontaktu s realiťákem, takže zatím nevím. V srpnu plánujeme letět do Kanady a začneme hledat. Kvůli malému bychom raději zůstali ve Philadelphii, bude to hektičtější. Čím dřív se přesuneme, tím lépe, aby se rodinka zaběhla. Určitě přijede i babička a děda, kteří nám pomohou kvůli šestinedělí," popsal.