Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenistka Kvitová prolomila tabu: Jak to mám s penězi a menstruací

Autor: sjs

Nebála se odpovědět na citlivá témata. Tenistka Petra Kvitová v srpnovém vydání magazínu Forbes promluvila o svých financích i ženských problémech, které jí například komplikují souboj se soupeřkami na kurtech.

Ani neví, kolik si vydělala. Kvitová překvapila novináře, když jí museli prozradit, na kolik si už díky tenisu přišla. Celkem jde o 30 milionů dolarů. „Hezké číslo. Ještě z něho ale odpočítejte ty daně…,“ pousmála se dvojnásobná vítězka Wimbledonu, u které nehrozí, že by peníze ve velkém rozházela.

Petra Kvitová jako princezna bojovnice Xena
Petra Kvitová jako princezna bojovnice Xena

„Odmala jsem konzervativní typ, nebudu hodně utrácet nebo blbnout. Strašně ráda neriskuju,“ řekla Kvitová a uvedla, že vydělané miliony investuje do podílových fondů a akciového portfolia. Do budoucna by ráda zkusila podnikat, až za několik let skončí s tenisem.

„Chci mít vlastní beauty salon. Mám ráda kosmetiku, takže to bude přirozeně můj obor. Potřebuji hlavně najít dobrý prostor, takže jestli o nějakém místě v Praze víte, dejte vědět. Alespoň 200 metrů čtverečních, dobré parkování a ne daleko od centra,“ poptávala se Kvitová po prostorách k byznysu.

Kromě financí se stočila řeč i do intimní roviny. Před třemi roky poprvé česká tenistka nakousla téma, jak menstruace ovlivňuje ženský výkon. „Je jasné, že s námi ženami hormony mávají víc než u vás mužů, střídání nálad tam je a každá má menstruaci jinou. Já třeba první dva dny hrozně trpím a bez prášků neudělám ani krok,“ šokovala Kvitová.

Když zrovna v tu dobu hraje zápas, tak užívá prášky proti bolesti. „Jsem ale utlumená, oteklá, pomalejší. Už při rozehrávce poznám, že mám třeba oteklé nohy,“ povzdechla si šestá hráčka na žebříčku WTA.