Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Už nespoléhají jen na Plíškovou! Sponzor české tenistky si našel novou hvězdu

Autor: pv

Měla výsadní postavení. Tenistka Karolína Plíšková patřila mezi nejzářivější sportovce, které sponzorovala oděvní společnost Fila. Od ledna už ale není česká hráčka jedinou ženskou hvězdou oblékající oděvy od této společnosti.

Koncem loňského roku se Karolína Plíšková se svým manželem a manažerem Michalem Hrdličkou pochlubila tím, že o pět let prodloužila spolupráci se společností Fila, která započala v roce 2016. Bývalá světová jednička si má ročně přijít na částku kolem 8 milionů korun bez výkonnostních bonusů.

„Karolína prokazovala každý rok, že je jednou z nejlepších sportovkyň na světě a my nemůžeme být nadšení z toho, že naše spolupráce bude pokračovat,“ liboval si po podpisu smlouvy globální ředitel FILA, Gene Yoona.

Kiki Bertensová měla loni nejlepší sezonu
Kiki Bertensová měla loni nejlepší sezonu

Vedení společnosti ale nechtělo sázet pouze na jednu kartu, a tak od letošního ledna získali do své stáje soupeřku Plíškové Kiki Bertensovou, která je na žebříčku WTA devátá. Pouze tedy o jednu příčku za českou hráčkou.

„Věříme, že Kiki Bertensová je na vzestupu. Má obrovský potenciál. V loňském roce porazila několik nejlepších hráček na světě. Byla extrémně konkurenceschopná pokaždé, když vstoupila na kurt. Těšíme se, že jí budeme podporovat a že jí pomůžeme dosáhnout většího počtu vítězství,“ radoval se šéf Fila Gene Yoona.

Zápasy s nizozemskou tenistkou tak budou mít pro Karolínu Plíškovou větší náboj. Zatím s Bertensovou v pěti vzájemných utkáních třikrát prohrála.