Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak vypadala Železného svatba? Kabáti kvůli němu porušili slib!

Autor: Tadeáš Mahel

Nad nymburským atletickým stadionem pomalu zapadalo slunce. Před pár hodinami si přímo ve zdejším oštěpařském sektoru Jan Železný (53) vzal za ženu Andreu Drápalovou (26) a teď je čas svatbu pořádně oslavit.

Oštěpařská legenda Železný pojal za choť svoji svěřenkyni Andreu a druhá veselka trojnásobného vítěze měla nečekaný závěr! Pro stovku svatebních hostů zahrála oblíbená kapela Kabát, která kvůli novomanželům Železným porušila svoje slovo.

Jsem zamilovanej

Když vzal trenér Honza oštěpařku Andy na první manželský tanec, mohli si oba notovat: "Já jsem celej zamilovanej, komplet grátis zamilovanej," jak zní jeden z hitů teplické skupiny.

Ta přitom při sňatcích odmítá hrát. "Podobných žádostí je tolik, že bychom v podstatě nedělali nic jiného," píše skupina na svých stránkách. A tak žhavé to Kabáti nemají ani se zamilovanými texty pro novomanžele. "Kdybych přinesl něco o lásce, ostatní by mě hnali," tvrdil basák a textař Kabátů Milan Špaček. Texty však tvrdí něco jiného...

Za hubičku

Zkrátka a dobře, i mezi drsňáckými hity Kabátů se dá najít něžná romance, při které se slavný atlet mohl zamilovaně culit na něžnou manželku. Pranic jim nevadilo, že slavná grupa s frontmanem Pepou Vojtkem nehraje zrovna za hubičku.

A kdyby se veselka novomanželů Železných zvrhla (jak už to tak občas na svatbách bývá), měl Kabát připravenou písničku se slovy: "Když se u nás chlapi poperou." Doufejme, že v sobotu nebyla potřeba.

Vzal si svěřenkyni

Do stavu manželského vstoupil na místě, které mu k srdci přirostlo jako žádné jiné. Nymburský atletický stadion, tady Jan Železný dlouhé roky piloval oštěpařskou techniku a odrazil se ke hvězdám. Něžná slečna Andrea to s oštěpem umí, sama umí svůj nástroj poslat na metu 52 metrů. I ona má k atletickému prostředí blízko, jelikož je součástí Železného tréninkové skupiny.

Když pomineme netradiční místo, zbytek svatby byl už podle obvyklejších not. Hosté, včetně ženichova svědka a tiskového mluvčího tuzemských sportovních hvězd Karla Tejkala, přihlíželi, jak novomanželé rozbíjejí porcelán a společně obědvají knedlíčkovou polévku.

Na svatbě Jana Železného a Andrey Drápalová zahrála skupina Kabát
Na svatbě Jana Železného a Andrey Drápalová zahrála skupina Kabát