Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenistky dělají z chlapů nuzáky! V Číně hrají o pohádkový balík

Autor: Petr Němec

Jdeme na to, holky. Servisy, forhendy, bekhendy, kraťasy a loby doladit, prkenice připravit! České tenisové divy se jdou prát o obří balík na Turnaji mistryň. Všechny zápasy z Turnaje mistryň můžete sledovat v přímých přenosech na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Tenis. 

Na dámskou parádu mají v komunistické Číně peněz jako šlupek. Dokonce tolik, že dělají z chlapů nuzáky.

Hurá, máme větší

Je to sakra propastný rozdíl. Jako když Cristiano Ronaldo z Juventusu kope Ligu mistrů za stamiliony a Véna Sláma z Kroměšína přebor za párek. V Šen-čenu se můžou Karolína Plíšková (27), či Petra Kvitová (29) napakovat závratnou sumou 109 milionů korun pro neporaženou vítězku. Je to v dějinách dosud nevídaný ranec!

Na stejně úspěšného šampiona mužské dvouhry Turnaje mistrů čeká v Londýně 62,4 milionu, tedy o 46, 6 milionu méně! Federer, Nadal a Djokovič si musejí připadat jako chuďasové, ale takový je holt svět, v němž asociace WTA svěřila finálové klání ženské sezony říši středu.

„Je příjemné vědět, že máme větší dotaci na Masters než chlapi, protože už dlouho bojujeme o rovné prize money,“ zahráli škodolibí čertíci v očích Petry Kvitové.

Ani Wimbledon

Čili kam se hrabou muži s raketami, ale a také grandslamy! Šen-čen v deltě Perlové řeky strčí do kapsy Melbourne, Paříž, Londýn i New York. Ani pořadatelé nejslavnějšího turnaje všech turnajů ve Wimbledonu se
nevzmůžou na tak šílené prémie pro hráčky! Tam, na posvátné trávě, brala letos v červenci vítězná Halepová 70 milionů korun...

Ženy v Šen-čenu

Rozdíl 46,6 milionu

 

Za účast 8,9 mil. kč
Za výhru ve skupině 7 mil. Kč
Poražená finalistka 25,3 mil. Kč
Vítězka 79,8 mil. Kč
Neporažená vítězka 109 mil. Kč

Muži v Londýně

(Turnaj mistrů začíná 10. listopadu)
Za účast 4,7 mil. Kč
Za výhru ve skupině 4,7 mil. Kč
Poražený finalista 14,3 mil. Kč
Vítěz  29,4 mil. Kč
Neporažený vítěz 62,4 mil. Kč

Kam se hrabe grandslam

(peníze vítězky v roce 2019)
Turnaj Výdělek
Australian Open 68 mil. Kč
Roland Garros 60 mil. Kč
Wimbledon 70 mil. Kč
US Open 86 mil. Kč
Turnaj mistryň  109 mil. Kč