24. října 2019 • 07:59

Španělsko se klaní Slavii: Hraje, jako kdyby měla Ligu mistrů vyhrát!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělská média chválí fotbalisty Slavie po středeční domácí porážce 1:2 s Barcelonou za sebevědomý a fyzický fotbal, enormní nasazení a entusiasmus. Favorizovaní Katalánci si podle nich ve skupině Ligy mistrů připsali šťastné či nepřesvědčivé vítězství, při kterém se v Praze trápili až do poslední minuty. Listy chválí především brankáře Marca-Andrého Ter Stegena, který podle nich podržel Barcelonu v této sezoně dosud ve všech utkáních v Lize mistrů.



„Slavia hraje, jako kdyby měla Ligu mistrů vyhrát. Má tak vysoké sebevědomí, že proti Barceloně, Dortmundu a Interu nastupuje se stejnou vírou, s jakou poráží Zlín nebo Opavu,“ otevírá svou zprávu o zápasu deník El País. Pražané podle ní zastínili favorita svým entusiasmem, zato Barcelona nepředvedla svůj fotbal a energii.

Podle deníku Marca se střetly dva odlišné styly, když domácí tým vyrukoval s fyzickým fotbalem, napadáním a nasazením, zatímco hosté sázejí na praktický fotbal s držením míče. „Tato rovnice našla řešení hned ve třetí minutě, kdy Messi ukradl míč Ševčíkovi, rychle si ho vyměnil s Arthurem a poslal ho daleko mimo dosah Koláře,“ uvádí list a vyzdvihuje, že argentinský útočník se jako první trefil v 15 ročnících soutěže za sebou.

SESTŘIH: Slavia - Barcelona 1:2. Prohra po boji, rozhodl nešťastný vlastenec Olayinky
Video se připravuje ...

Katalánský deník Sport napsal, že Barcelona zdolala bojovnou Slavii, i když se trápila až do závěrečného hvizdu. „Navzdory vítězství a prvnímu místu v tabulce Valverdeho tým na hřišti nepřesvědčil,“ uvádí. Brzký gól podle listu mohl nalomit ambiciózní taktiku kouče Slavie Trpišovského. „Ale zhruba v polovině první půle jeho žáci poprvé donutili Ter Stegena konat, střela Zeleného mohla snadno znamenat vyrovnání,“ dodává.

Barcelona na kolenou, ale pomohlo jí štěstí

El País píše, že Slavia do půle nevyrovnala kvůli vychýlené mušce, ale i kvůli tomu, že německý brankář proti Zelenému, Masopustovi i Olayinkovi vytáhl rozhodující zákroky. „Po přestávce Slavia dál praktikovala svůj fotbal, který se může zdát chaotický, ale není. Síla českého týmu, podpořená neúnavnými fanoušky, se projevila po pěti minutách,“ komentuje Sport Bořilovo vyrovnání z 50. minuty.

„Barcelona byla na kolenou, ale pomohlo jí štěstí v podobě vlastního gólu Olayinky, který tělem srazil Suárezův centr po přímém kopu Messiho. Bylo to poprvé, co se po změně stran Barcelona dostala za půlku hřiště,“ píše deník AS. Připomíná, že Suárez dal v Lize mistrů naposledy gól venku před více než čtyřmi roky a čeká už 20 zápasů.

Slavia podle Sportu dala do zbytku utkání „víc srdce než hlavy“ a Barcelonu zamkla. „Vybičovala se k maximu, aby předvedla svou nejbojovnější možnou verzi. Ale nestačilo to a musela se sklonit před 'Los Culés', kteří z Prahy odjíždějí s utrápeným vítězstvím, ale co je důležitější, se třemi body a vedením ve skupině,“ uzavírá Sport.

Podle deníku Marca je po středečním výsledku Slavia prakticky vyřazená, ale „v nejsilnější skupině“ Ligy mistrů by měla být pyšná na to, jak si plní úkoly.

Liga mistrů opět posunula rekord ve sledovanosti
Televize O2 TV hlásí další překonání diváckého rekordu. Stalo se tak ve středu večer v čase od 20:00 do 23:00, kdy ve špičce dosáhla sledovanost O2 TV 690 480 diváků. K dosažení této hranice výrazně pomohl očekáváný duel pražské Slavie proti Barceloně, který odvysílaly v přímém přenosu stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Dosavadní rekord z 3. října, kdy se také hrála Liga mistrů s účastí Slavie, tak byl překonán o více než 200 tisíc.

Góly

Domácí: 50. Bořil

Hosté: 3. Messi, 57. Olayinka (vl.)

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Ševčík – Masopust (76. Van Buren), Stanciu (76. Hušbauer), Zelený (46. Tecl) – Olayinka.

Hosté: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (84. Rakitić), Busquets (78. Arturo Vidal), F. de Jong – Messi (C), L. Suárez, Griezmann (69. O. Dembèlé).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Holeš, Hušbauer, Tecl, Škoda, Van Buren, Frydrych

Hosté: Neto, Todibo, Dembèlé, Firpo, Fati, Rakitić, Vidal

Karty

Domácí: Masopust, Bořil, Olayinka, Ševčík

Hosté: Alba, O. Dembèlé

Rozhodčí

Madden – Stewart, Roome – Clancy (všichni SCO)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Trpišovský: Barcelona je jiná než v televizi. Jsem na hráče pyšný
Video se připravuje ...

Souček patří mezi nejlepší v Evropě. Takový hráč se rodí jednou za 10 let, chválí Trpišovský
Video se připravuje ...

Slavia se valila jako lavina, museli jsme trpět, nešetřil chválou trenér Barcelony Valverde
Video se připravuje ...

Ondřej Kolář a Jan Bořil sledují střelu Luise Suáreze
Ondřej Kolář a Jan Bořil sledují střelu Luise Suáreze

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud