Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Z toho mrazí! Pro rozloučení s Kobem (†41) a Gigi (†13) vybrali symbolické datum a místo!

Autor: ptr

Los Angeles stanovilo datum veřejného rozloučení s legendárním Kobe Bryantem (†41), jeho dcerou Giannou (†13) a sedmi dalšími oběťmi havárie helikoptéry. Pieta se uskuteční v hale Staples Center, kde Kobe odehrál značnou část své kariéry. Symbolicky bylo zvoleno datum 24.2., které symbolizuje čísla dresů, ve kterých nastupovali Kobe #24 a jeho dcera Gianna #2.

Bryant s dcerou a sedmi dalšími pasažéry cestovali vrtulníkem Sikorsky S-76B, když kvůli mlze narazili do hory nedaleko od Los Angeles. Nehoda se stala 26. ledna a měla naprosto fatální důsledky. Nikdo neměl nejmenší naději přežít. Minulý týden starosta »LA« naznačil, že město plánuje velkou památeční akci a dnes tuto informaci potvrdil. Oficiální rozloučení se uskuteční bez dvou dnů na měsíc přesně od samotné havárie.

Okolí Staples Center je od počátku místem, kam lidé přicházejí zavzpomínat a uctít památku tragicky zesnulých. Postupně se v okolí arény nahromadilo tolik květin a vzpomínkových vzkazů, že ve čtvrtek ráno bylo nutné započít úklidové práce.

Místa v Staples Center vyhrazená jako památka na tragicky zesnulého Kobeho Bryanta a jeho dceru Gigannu
Místa v Staples Center vyhrazená jako památka na tragicky zesnulého Kobeho Bryanta a jeho dceru Gigannu