Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dočká se Petr Čech nesmrtelnosti? Fanoušci Chelsea jsou pro!

Autor: as

Zanechal u nás nesmazatelnou stopu, vyslouží si za to věčnou slávu! Fanoušci fotbalové Chelsea navrhují vytvořit brankáři Petru Čechovi (37) monument, ale ne jen tak ledajaký. Se třemi parťáky vytvoří obdobu ikonického Mount Rushmore!

Washington, Jefferson, Roosevelt a Lincoln. Podobizny čtyř amerických prezidentů jsou vytesány do žulového skalního masivu v Jižní Dakotě, Národní památník Mount Rushmore je jedním z nejslavnějších míst Ameriky.

A obrovské sousoší v tomto stylu by rádi i fandové Chelsea! Pro začátek už alespoň v hlasování vybrali čtyři největší ikony klubu – vedle Drogby, Lamparda a Terryho by rádi vytesali do skály i Čecha. Jakpak by ne, když na Stamford Bridge slavil hned 15 trofejí a před osmi lety klubu vychytal v penaltovém rozstřelu triumf v Lize mistrů! Zvěčněn by měl být i ve své helmě úplně vpravo, na místě Lincolna.

Takže teď ještě najít místo. Hodily by se prý proslulé Bílé útesy doverské, aby monument viděl každý, kdo přijíždí přes lamanšský kanál. Třeba i Belgičan Hazard, který skončil v hlasování jen o fous pátý.

Mount Rushmore ve stylu legend Chelsea
Mount Rushmore ve stylu legend Chelsea