Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Plíšková velkoryse pomáhá obětavcům z první linie: Nechá je spát u sebe!

Autor: as

Tak tohle je úžasný servis! A dokonce hned dva najednou! Tenisová »královna es« Karolína Plíšková (28) se rozhodla v boji proti koronaviru pomoci lékařům. A to vskutku pompézně: nabízí jim k užívání své dva luxusní apartmány v centru Prahy!

Zhruba osm lékařů anebo možná sestřiček či hasičů si nejspíš jednou řekne: v době koronavirové krize jsem bydlel zadarmo u Plíškové! Tenisová hvězda totiž spolu s manželem Michalem Hrdličkou nabízí své dva velké byty nedaleko Václavského náměstí pro dobré účely.

„Je to jen nápad, vlastně ještě ani nevíme, koho oslovit. Chtěli bychom tyto dva byty dát k dispozici na určitou dobu třeba doktorským párům nebo lidem, co pracují v první linii. Snad se nám někdo ozve,“ prozradila Karolína.

Karolína Plíšková udělala hasičům radost!
Karolína Plíšková udělala hasičům radost!

Příbytky jsou na prestižní adrese v samém srdci metropole, mají skvělou dostupnost, takže zájem o ně bude bezpochyby enormní. Plíšková je normálně krátkodobě pronajímá přes síť airbnb většinou zahraničním turistům, teď zejí kvůli uzavřeným hranicím prázdnotou.

Pravda, jeden ze zmíněných Kájiných kvartýrů nechvalně proslul během předloňské kauzy, kdy obyvatelé pavlačového domu, v němž se nachází, kritizovali neurvalé chování zahraničních nájemníků. „Ti cizinci celý víkend křičí, všude jsou odpadky. Hrůza!“ stěžovali si a Plíškové pak za to spílali.

Spory se ale urovnaly a teď bude velký apartmán sloužit českým bojovníkům z první linie.

Pomohla seniorům, potěšila hasiče!

Zatímco »akci byty« teprve rozjíždí, jinou konkrétní pomoc už má Plíšková v době koronavirové krize za sebou. „Přes nadační fond jsme poslali peníze dvěma zařízením dlouhodobé ošetřovatelské péče v Trutnově a v Žacléři.

Vnímáme, že je tam opravdu velké riziko nákazy,“ podotkla Karolína, že chce tímto pomoci nejen sestřičkám či lékařům, ale třeba i tamním uklízečkám a kuchařkám.

„Díky moc za tento dar! Kromě obyčejných lidí a nyní Nadace Karolíny Plíškové nás zatím nikdo nepodpořil!“ reagoval Jiří Kabát, ředitel terénní péče společnosti Sestřička.cz. A Blesku prozradil, že tenistka poslala 100 tisíc korun! Tento týden navíc tenisová hvězda navštívila hasičskou stanici v Praze 7, aby tvrdým chlapům z první linie přivezla kávu i tenisová trička.