Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Schumacher bojuje! Povzbudivá slova od formulového táty: Brzy ho uvidí celý svět

Autor: vmn

Jak je na tom Michael Schumacher? O formulové legendě mají fanoušci už téměř sedm let jen kusé informace, po hrůzné havárii na lyžích k němu má přístup jen rodina a sem tam nejbližší přátelé. S novou nadějí teď přišel šéf FIA Jean Todt. Někdejší šéf ve Ferrari Schumachera nedávno navštívil. A dočkat se má i zbytek planety!

Znají se desítky let. Byl to právě Jean Todt, kdo šéfoval Ferrari v době, kdy byl Michael Schumacher na vrcholu slávy i výkonnosti. Považuje ho za svého druhého syna a jako jeden z mála může exšampiona navštěvovat v přísně střeženém sídle na břehu Ženevského jezera.

„Byl jsem za ním minulý týden a Michael bojuje,“ prohlásil Todt v rozhovoru před Velkou cenou Maďarska F1 na Hungaroringu. Na otázky ohledně jezdce potýkajícího se s následky zranění na lyžích v prosinci 2013 odpovídal opatrně a rozpačitě, přesto přinesl velkou naději.

Jean Todt má nadějné zprávy pro fanoušky Michaela Schumachera
Jean Todt má nadějné zprávy pro fanoušky Michaela Schumachera

„Doufám, že ho svět brzy znovu uvidí. On i jeho rodina na tom pracují,“ oznámil. Přitom od nehody Schumachera vídá jen manželka Corrina, rodinní příslušníci a nejbližší přátelé. Na veřejnost se nedostávají ani jeho fotografie, přestože davy fanoušků čekaly před nemocnicemi i švýcarskou rezidencí.

Má na zlepšení Schumacherova stavu natolik, aby se ukázal na veřejnosti, vliv revoluční léčba? V červnu se měl pod dohledem svých milovaných připravovat na extrémně nebezpečnou operaci. Metoda regenerace nervového systému za pomoci kmenových buněk je stále nepříliš vyzkoušenou. O celý proces se postará renomovaný profesor a kardiolog Philippe Menasche. Stále ale není jasné, zda operace vůbec proběhla.