Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Berbr zatčen! Kmotrovi české kopané při razii prohrabali kancelář, byt i chatu

Autor: roc

Otevřete, policie! Vysmáté šíbry českého fotbalu přepadla kriminálka, v poutech si odvedla kmotra tuzemské kopané Romana Berbra (66).

Důvod? Korupce! Do sídla FAČR včera vlétl útvar Národní centrály proti organizovanému zločinu s podezřením na ovlivňování zápasů ve druhé a třetí lize. Z dvaceti podezřelých osob bylo zadrženo devatenáct. Včetně expříslušníka kontrarozvědky StB a místopředsedy fotbalové asociace Bebra.

Mocipánovi, jenž má ve fotbalu vliv na vše podstatné od voleb předsedy až po rozhodčí nižších i profesionálních soutěží, provětrali kriminalisté i jeho soukromí. I když byl mnohokrát podezřelý z nekalostí, tohle se mu ještě nikdy nestalo. Prohledávali jeho druhou kancelář v Plzni na krajském svazu, trvalé bydliště i luxusní dům v nedalekých Žerovicích.

„Tři lidé jsou obviněni z trestných činů zpronevěry a podplácení, další osoba ze zpronevěry, podplácení a přijetí úplatků. U šestnácti osob jde o trestný čin přijetí úplatků. Tři z nich to dělali ve prospěch organizované zločinecké skupiny,“ řekla vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová .

Nejmocnější muž v českém fotbale, Roman Berbr
Nejmocnější muž v českém fotbale, Roman Berbr