Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Titán Federer a jeho párečky dvojčátek: Kdopak se potatil?

Autor: as

On je tenisová legenda, jeho ženuška byla úspěšnou tenistkou a všechny jejich čtyři děti si odmala tuze rády pinkaly. V jakém sportu vyniká nejtalentovanější potomek Švýcara Rogera Federera (39) a Slovenky Mirky (42, rozená Vavrincová)? Světe, div se: v lyžování!

Pro vtipálky to byly dvě Rogerovy dvojchyby, pro něj okamžiky absolutního štěstí. Před 11 lety mu manželka Mirka porodila holčičky Mylu a Charlene, před šesti pak přišel další páreček, tentokrát kluci Leo a Lenny. „Dovedete si představit, jak je u nás doma živo! A letos během karantény to platilo dvojnásob,“ ušklíbl se slavný taťulda.

Rodinku s sebou tahá po světě, jenže od lednové Austrálie tvrdnou doma a musejí se zabavit jinak než cestováním. Vedle školy je na prvním místě sport. „Když se budou chtít věnovat tenisu, rád je podpořím, ale zatím se do něj zamilovalo jen jedno z mých dětí,“ tvrdil »Fedex« loni, aniž by řekl, o koho jde.

Federerova rodina (Myla Rose, Charlene Riva, Lenny and Leo) v kompletu na Wimbledonu
Federerova rodina (Myla Rose, Charlene Riva, Lenny and Leo) v kompletu na Wimbledonu

Rodinný přítel, novinář Simon Graf, teď naprášil, že v tátových stopách se nejrazantněji vydal malý Leo. Ovšem z něj roste lyžařská hvězda! Vyhrává jeden závod za druhým a ze všech Rogerových dětí má v sobě nejvíc zarputilosti a soutěživosti.

Ostatně Federerovi mají coby správní Švýcaři k lyžování blízko. Žijí v horském středisku Valbella a všechny jejich děti povinně chodí do lyžařské školy.