Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Pelta kašle na hygienu, rouškou si chrání dvojitou bradu! Zavřou mu stadion?

Autor: as

Sám si hrdě říká »velkej čáp«, ale fotbalový šíbr Miroslav Pelta (55) se chová jako »slepej netopýr«! Zavírá oči před hygienickými příkazy a podobně jako létající savci dost možná i on roznáší čínský bacil...

Fanoušci nevěřili vlastním očím! Konečně se dočkali restartu ligy a hned takový úlet?! Pár minutek před duelem Jablonce s Brnem (0:1) švenkly televizní kamery na prosklenou VIP lóži, kde živě diskutovali šéfové obou klubů Pelta s Bartoňkem. Půl metru od sebe a bez roušek!

„Takhle pánové bojují proti šíření koronaviru! Pak si v Brně stěžují, že mají 15 hráčů pozitivních!“ zuřil jeden z fandů. „Pelta měl tu roušku aspoň na podbradku, Bartoněk se v uzavřeném prostoru ani neobtěžoval,“ přidal druhý. Jistě, třeba byl hlavním viníkem brněnský boss. Jenže hrálo se v Jablonci – tudíž Peltův stadion, Peltova VIP, Peltova zodpovědnost.

Český fotbal se dlouhé týdny plazí před vládou i hygienou, kapitáni tří elitních týmů dokonce prosí premiéra dopisem, aby se zase mohlo čutat. A když dostanou zelenou, že za přísných podmínek mohou hrát, přijde zoolog-amatér Pelta a hodí do všeho vidle.

Co na to ministr zdravotnictví Blatný a hlavní hygienička Rážová? Zavřou čápovi jeho voliéru (rozuměj stadion)? Anebo snad za trest celou ligu?! Možná je Pelta v klidu, stejně jako jeho někdejší milenka z ministerstva totiž díky svým kontaktům přece »ví, kudy běží zajíc«...

Miroslav Pelta s brněnským bossem Bartoňkem. Jedna rouška špatně nasazená, druhá žádná...
Miroslav Pelta s brněnským bossem Bartoňkem. Jedna rouška špatně nasazená, druhá žádná...