Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Prokletí květnových svateb biatlonistek: Puskarčíková ve stopách Koukalové!

Autor: zal

Rok 2020 je šílený sám o sobě a vztahům biatlonistek také dvakrát nepřeje. Kromě Evy Puskarčíkové (29), jež už není manželkou Lukáše Kristejna (31), se letos rozvedla i její parťačka z úspěšné ženské štafety Gabriela Koukalová (31).

Mezi oběma sňatky hvězd českého týmu je přitom jedna zvláštní paralela. Ani Eva, ani Gábina nedbaly dávné pověry, že si nemají brát své milé v květnu. Ač archaické důvody tohoto přikázání dávno pominuly (například to, že děti počaté krátce po svatbě se rodily v zimě, kdy byl nedostatek jídla), obě biatlonové krásky jsou bohužel důkazem, že rodinné štěstí stále nenosí.

Mimochodem ani manželství Gabriely, které s badmintonistou Petrem Koukalem stvrdili 13. května 2016 v nedostavěném gotickém chrámu v Panenském Týnci, nemělo příliš dlouhého trvání. Nepřečkalo totiž ani čtyři roky. „Ukázalo se, že naše představy o partnerském životě jsou odlišné,“ vysvětlovala v září bývalá mistryně světa, která kvůli zdravotním problémům byla přinucena ukončit kariéru v roce 2017.

Šarmantní česká biatlonistka Eva Puskarčíková
Šarmantní česká biatlonistka Eva Puskarčíková