Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Basketbalová superstar má největší kontrakt v historii: Z chuďase je rázem miliardář!

Autor: as

Taková smlouva ještě pod vysokými koši k vidění nebyla! Hvězdný řecký basketbalista Janis Adetokunbo (26), který vyrůstal ve skromných poměrech, vydělá v příštích pěti letech v Milwaukee téměř 5 miliard korun!

Koronavirus drtí celý profesionální sport, hlediště jsou prázdná, ale platová spirála se roztáčí stále rychleji. Po letních megasmlouvách basketbalisty Lillarda a esa amerického fotbalu Mahomese teď podškrábl nový kontrakt i 215 cm vysoký řecký čahoun. Celkovým příjmem 228,2 milionu dolarů za pět let trumfne i smlouvu ikonického vousáče Hardena, který se před třemi roky Houstonu upsal na šest let za 228 milionů dolarů.

„Tohle je můj domov, moje město. Je požehnání, že budu moci být v dalších pěti letech součástí Milwaukee Bucks. Tak ať ty roky stojí za to. Jedeme dál!“ vzkázal. Dlouho se spekulovalo o jeho odchodu, a tak předminulou neděli dostal ke svým narozeninám od každého ze svých spoluhráčů pero, aby podepsal právě Bucks. Jejich přání teď vyplnil.

Populární »řecká bestie« hraje v NBA od roku 2013, v posledních dvou sezonách byl Janis vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže, letos k tomu dostal i cenu pro nejlépe bránícího basketbalistu. Milwaukee dovedl k vítězství v základní části, ale play off pro Bucks skončilo bolestným vyřazením v konferenčním semifinále s Miami.

Řecká basketbalová hvězda Janis Adetokunbo
Řecká basketbalová hvězda Janis Adetokunbo