Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přežil jen zázrakem! Detaily děsivé Woodsovy bouračky: Co se dělo před nehodou?

Autor: tma

Pravou nohu měl po děsivých šesti otevřených zlomeninách na kusy, ale vlastně měl štěstí. Golfista Tiger Woods (45) je po operaci, ale vážnou dopravní nehodu vůbec nemusel přežít.

Coby praktikující buddhista s tím nejspíš bude mít problém, ale Woods by měl děkovat všem svatým, že si vůbec může číst seznam lékařských úkonů na své pravé noze. Chirurgové golfistovi napravili tříštivé zlomeniny holenní a lýtkové kosti pomocí kovové tyče, při operaci museli řešit i potrhané šlachy a svaly. „Ostatní zlomeniny v kotníku a chodidle jsme stabilizovali pomocí šroubů a čepů,“ řekl lékař Anishe Mahajana z nemocnice Harbor-UCLA Medical Centre, kde se Woods zotavuje.

Stav Woodsovy nohyFoto archiv

Cesta na nemocniční lůžko začala před sedmou ráno na hotelovém parkovišti. Woods se v půjčeném SUV zaseknul za autem, ze kterého se vynášely kufry. „Byl rozrušený a netrpělivý,“ řekl webu TMZ svědek. Jen co se cesta uvolnila, golfista bleskurychle vypálil a málem při tom srazil režiséra televizní show Grownish ubytovaného ve stejném hotelu.

Woods coby host golfového turnaje Genesis Invitational (po operaci zad neměl hrát) spěchal na hřiště na domluvené focení a údajně i lekci golfu pro hráče amerického fotbalu Drewa Breese. Woods jel pozdě, na cestu, která zabere hodinu, měl 30 minut. A tak šlápnul na plyn.

Tigerova osudová cestaFoto archiv

Podle záběrů z dálničních kamer Woods nejel úplně ďábelsky, ale podle předpisů také ne. Informaci o „vozu, který se několikrát přetočil přes střechu, a uvězněném muži“ dostali záchranáři v 7:12. Na místo, kde se nehody stávají často, přijely jednotky záchranného sboru po šesti minutách. Na silnici prý nenašly žádné brzdné stopy.

Woodsovo auto bylo těžce poničené, vyletělo z pravého pruhu a přes ostrůvek a vedlejší pruh zamířilo do lesíku. Záchranáři nemuseli Tigera vystříhávat, stačilo jim vyrazit přední okno. „Vnitřní prostor vozu byl naštěstí víceméně nedotčen. To mu dalo šanci přežít, protože tohle byla jinak smrtelná nehoda,“ prohlásil šerif Alex Villanueva s tím, že Woodse nejspíš zachránily použité bezpečnostní pásy.

Vyprošťování zdemolovaného auta golfisty Tigera Woodse
Vyprošťování zdemolovaného auta golfisty Tigera Woodse