Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Úspěšná komička se pustila do Cibulkové: Bude hladomor a ty budeš fotit večeře!

Autor: ris

Horko větší než na Maledivách, kde čtrnáct dní trávila svoji zimní dovolenou, bylo Dominice Cibulkové (31), jež byla hostem oblíbeného pořadu RTVS »Silná zostava«. Ten řešil právě její pohádkový pobyt na souostroví v Indickém oceánu. Bylo vzhledem ke covidovým okolnostem v její mateřské zemi etické vyrazit za radovánkami do romantického ráje?  

Zvažovala si i to, že to může signalizovat nespolupatřičnost, jak to mnozí vnímají, že ty jsi dovolenkovala, zatímco na Slovensku je těžká situace?" zeptala se Cibulkové moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová. 

Dočkala se bryskní odpovědi: „Přišlo by mi nečestné a pokrytecké, kdybych se tvářila, že jsem čtrnáct dní v Bratislavě a pak si vystavovala fotky. Vždy jsem byla upřímná a otevřená. Věděla jsem, že to nebudu tajit. Tím, že bych byla doma, bych nikomu nepomohla,“ opáčila někdejší čtvrtá hráčka světa.

Slovo si pak vzala komička Simona Salátová. Ta Cibulkovou pořádně uzemnila: „Z tvé strany to vnímám jako nedostatečnou sounáležitost. Tvoji fanoušci jsou obyčejní lidé, i ty jsi taková byla kdysi jako tenistka, dnes vysíláš signály, že jako vyvolený můžeš jet na dovolenou, ačkoliv v nemocnicích umírají lidé. Jak se při tom cítíš?“

„Cítím se zcela normálně, měla jsem spolupráci s hotelem, takže jsem věděla, že to budu sdílet,“ odsekla nakvašená Cibulková. Ale její reakce Salátovou lehce dopálila. „To byla, jakože propagace na to, aby další lidé jeli na dovolenou?“ nevěřila vlastním uším a dodala. „Mně přijde, že až tady bude hladomor, budeš nám fotit večeře,“ rýpla si.

Dominika Cibulková v pořadu »Silná zostava«
Dominika Cibulková v pořadu »Silná zostava«

Takhle si Cibulková televizní debatu asi nepředstavovala. Však také potom na Instagram napsala: ,,Ne, neodešla jsem v slzách, protože k tomu nebyl nejmenší důvod. Odešla jsem se vztyčenou hlavou a absolutně si stojím za vším, co jsem řekla,“ dušovala se tenistka, jež byla před několika týdny proti covidu přednostně očkována.

Na komičce ale nenechala nit suchou. Ani na jméno jí nemohla přijít. Reagovala tak trošku povýšeně. „Je pravda, že mi občas došla slova k nemístným poloargumentům paní v zeleném. Občas jsem se cítila ne jako v »intelektuálním« diskusním pořadu, ale jako v hospodě třetí cenové skupiny,“ dodala.