Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hokejový šéf Fasel dělal poskoka Putinovi: Podlézavý šašek!

Autor: as

Zasloužil by si zůstat v pruhovaném a jít bručet za to, jak oře se světovým hokejem! Fanoušky opět rozlítil šéf mezinárodní federace René Fasel (71). Dělal tajtrlíka při další propagandistické show ruského samovládce Putina.

Když se na začátku roku bratrsky objímal s běloruským despotou Lukašenkem a sliboval mu, že jeho režimu vraždícímu demonstranty pořádání letošního mistrovství světa nikdo nevezme, způsobil poprask.

„Omlouvám se, nebylo to vhodné,“ polevil nakonec Fasel pod lavinou kritiky. V ulicích Minsku tekla krev a i pod nátlakem sponzorů v čele s českou Škodovkou musel šampionát zemi odebrat a přesunout jej do Rigy.

Necelé dva týdny před jeho startem si Reného zavolal vládce Kremlu na privátní show do Soči, kterou měl pískat – vystudovaný švýcarský zubař totiž kdysi býval profesionálním sudím.

A tak Fasel dělal potupnou stafáž dalšímu diktátorovi z východu, který obklopen hokejovými hvězdami minulosti nastřílel 9 gólů a byl jako vždy vyhlášen hlavní hvězdou utkání. „Děkuji vám, pane prezidente, za rozvoj sportu. Jsem šťastný, že tu s vámi mohu být,“ blekotal Fasel do mikrofonu našprtanou ruštinou. Ostuda! Už aby se ten šašek z čela IIHF pakoval.

Hokejový šéf René Fasel dělal stafáž ruskému prezidentovi.
Hokejový šéf René Fasel dělal stafáž ruskému prezidentovi.