6. ledna 2021 • 13:16

Fasel připustil odebrání pořadatelství MS Bělorusku. Převezme ho Česko?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) René Fasel pro ruskou agenturu TASS připustil, že jedná s různými národními svazy o případném převzetí běloruské části letošního mistrovství světa. O pořadatelích šampionátu, jenž má od 21. května do 6. června hostit Riga a Minsk, má rada IIHF rozhodnout ještě v lednu.



„Mluvíme se zástupci jiných federací, které by mohly organizovat mistrovství světa. Pokud padne rozhodnutí nejet do Minsku, tak okamžitě zahájíme diskuze o zemi, která by mohla Bělorusko nahradit. Ale ještě nic nebylo rozhodnuto,“ citovala Fasela agentura TASS.

V závěru minulého roku švýcarská média uvedla, že mezi kandidáty na převzetí běloruské části MS je i Česká republika. Zástupci Českého hokeje reagovali, že se na ně IIHF oficiálně neobrátila.

Mezinárodní federace se ocitla pod tlakem veřejného mínění i lotyšských spolupořadatelů kvůli napjaté politické situaci v Bělorusku po kontroverzním srpnovém znovuzvolení prezidenta Alexandra Lukašenka, jež vyvolalo masové protesty. Panují také obavy ze zvládání koronavirové situace v zemi.

Fasel měl před měsícem odletět do Minsku jednat o osudu MS s Lukašenkem, ale měl pozitivní test na koronavirus a cestu musel na poslední chvíli zrušit.

O zorganizování části šampionátu se už v listopadu ucházelo Rusko, ale jeho prosincovým dvouletým vyloučením z vrcholných sportovních akcí za doping tato možnost padla.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud