Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Komplikace v přípravě basketbalistů na OH. Část týmu je v karanténě!

Autor: ris, zal

V Kanadě si před jedenácti dny vybojovali vytoužený postup na olympijské hry a ve čtvrtek zahájili poslední část přípravy před odletem do Tokia. Jenže není všechno růžové, jak to na první pohled vypadá. Podle informací Blesku je část plejerů národního týmu basketbalistů v karanténě.

Reprezentanti se po krátké dovolené sešli pět dní před odletem první části výpravy do dějiště Her. „Všichni jsou zdraví. Měli jsme menší problém s Blakem Schilbem, i Jaromír Bohačík byl trochu zraněný, ale doufám, že vše bude v pořádku,“ ujišťoval během setkání s novináři hlavní trenér Ronen Ginzburg.

Že tak trošku blafuje, ale naznačoval pohled na reprezentační soupisku, kterou doplnil o čtyři členy širší sestavy (Jelínka, Kyzlinka, Tůmu a Zídka), což vysvětlil následovně: „Rozšířili jsme tým na 16 hráčů, protože jsme si chtěli být jistí, že kdyby se někdo zranil, nebo vypadl z formy, máme kým nahradit.“

Podle zdrojů Blesku ale hraje roli ještě jeden faktor »F« – COVID 19. Několik hráčů je v izolaci. Problémy koneckonců potvrdil i předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta. „Ano, část týmu je v karanténě a čeká na páteční testy,“ řekl na rovinu v telefonickém rozhovoru.

O koho se jedná, zatím není jasné. Dobrou zprávou je, že mezi nimi není největší hvězda týmu Tomáš Satoranský , který se ve čtvrtek osobně zúčastnil mediálního dne. První utkání na olympijském turnaji ho s parťáky čeká v neděli 25. července proti Íránu.