Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

»Vídeňák« Antonín Panenka má jasno: Sázím proti Spartě!

Autor: vba

První český klub na holení! Sparta dnes na půdě Rapidu Vídeň zahájí sezonu bojem o Ligu mistrů (20.30, Sport 1). Jenže i legendární plejer Antonín Panenka (72), jenž v Rakousku strávil 12 let, sází proti ní!

Předkola evropských pohárů? Ta jsou pro Letenské noční můrou. Vždyť z posledních pěti dvojzápasů vyhráli jen jediný (v roce 2016 play off o EL proti Sönderjyske). Naopak v paměti stále zůstává tři roky starý trapas se srbskou Suboticou...

 Teď ovšem potřebuje Sparta nutně postoupit. Nejen kvůli tomu, aby živila sen o skupině Ligy mistrů, kde se už 16 let neukázala. Ale hlavně proto, že vítěz si zajistí podzim v pohárech.

Jenže rudým moc nevěří ani Tonda Panenka, který v dresu Rapidu odkopal pět sezon a je tam dodnes ikonou. „Já sázím na Rapid! Je doma silný, bude hrát před skvělými fanoušky a tři body zůstanou ve Vídni. Vyhraje 2:1!“ pověděl Panenka pro rakouský list Kronen Zeitung.

Jižním sousedům navíc poradil recept, jak na Spartu vyzrát. „Jsou silní v ofenzivě, kde mají obrovsky talentovaného Adama Hložka. Obrana už je ale horší a dostává hodně gólů. Její lídr Čelůstka je sice silný v soubojích, ale fakt nepatří k nejrychlejším,“ vypočítává Panenka, který se v hledišti Allianz Stadionu ukáže osobně. „Pozval mě bývalý spoluhráč Funki Feurer. Moc se těším, vždyť jsem tam byl naposledy.

Antonín Panenka nedá na vídeňský Rapid dopustit. A tamní fanoušci nedají dopustit na něj!
Antonín Panenka nedá na vídeňský Rapid dopustit. A tamní fanoušci nedají dopustit na něj!